Kunksmoor on kutsunud kõige suuremad lugejad ühispildile

Väärt traditsiooniks kujunev algatus kutsuti Sindi raamatukogus ellu möödunud aasta 2. aprillil, mis on Hans Christian Anderseni sünniaastapäev ja alates 1967. aastast saadik ka Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) ja selle rahvuslike sektsioonide poolt tähistatav rahvusvaheline lasteraamatupäev.

Väga meeldiv on teada, et 17 kutsutud lapse hulgas oli 6 tublit lugejat, keda ka möödunud aastal tunnustati. Liset Akkaja, Merilin Haasma, Kairi Retpap, Maria Ribul, Anna-Liisa Ats ja Kertu Saagim on jätkanud endises hoos raamatute lugemist. Tore, et neile lisanduvad uued nimed: Mirelle Juurikas, Andrias Kuusk, Karolin Kapak, Anna Maria Pajuste, Leana Kask, Mirette Juurikas, Vanessa Viikoja, Hedvig Annast, Anette Lilienthal, Lisette Lilienthal, Remii Metsmaa.

Raamatupäeva valmistasid ette direktor Ene Michelis ja vanemraamatukoguhoidja Rita Raudsepp lasteosakonnast. Kui lasteosakonna juhataja oli kannatlikult Ene Michelis’t oodates veidi algusega viivitanud otsustas ta lõpuks ilma direktorita otsa lahti teha. Päevasündmust sisse juhatades maandus äkitselt paljudest värvilistest õhupallidest kantud Kunksmoor otse laste sekka, mis alguses isegi veidi ehmatas lapsi, aga seejärel tekitas elava naerukihina.

Kunksmoori isiklik saabumine Sindi laste juurde võis olla otseses seoses sellega, et 22. aprillil kaheksakümneseks saav Aino Pervik on saanud käesoleval aastal Sindi Linnaraamatukogus keskse tähelepanu osaliseks. Tõsieluliste probleemidega kokkupuutuv muinasjutuline lugu südamlikust nõiast ja tema sõprusest meremees Trummiga pole üksnes raamatuna «Kunksmoor ja kapten Trumm» olnud 1976. aastal J. Smuuli nim. preemia vääriliselt hinnatud, vaid väga armastatud jutustus ka hästi paljude laste jaoks.

Eks peitu ju heasüdamlikus, toredas ja sõbralikus Kunksmooris terve ilmamaa nutikus. Samas isikus avaneb aga ka plikatirts, kellel pole midagi jaheda lumetuisuse öö vastu, et aegsasti oma kollaste, siniste ja punaste õhupallidega teele asudes jõuda õigeaegselt Sindi seltsimajja. Lorilaule ta seekord ei jorutanud kuid see eest tegi palju nalja ja luges sama soravalt Aino Perviku lugusid nagu oskab seda teha ka raamatukogu direktor. Enda suureks hämmelduseks ehmus nõid peegelseina vastas seisma jäädes päris ära, sest avastas oma näojoontes äratuntavat sarnasust Sindi raamatukogu direktoriga.

Nagu möödunud aastal võisid lapsed ise oma käte- ja loomeosavusega osaleda uue raamatu koostamisel, nii said nad seda teha ka käesoleval korral. Eelmisel aastal valminud raamatule „Tublide lugejate raamat“, millesse lapsed oma soovi järgi joonistasid ja kirjutasid, lisandus nüüd "Hea lugeja raamat". Uue raamatu jaoks kirjutasid lapsed oma nime ja vanuse juurde lemmikraamatu pealkirja ja autori. Lisaks selgitati mõne lausega miks just see raamat sai 2011. aastal nende lemmikuks. Samale lehele võis ka joonistada meeldejäävama pildi loetust.

Samal teemal: