Sindi lastele kingitud kelkudel on Lions Club embleem; 11 aastane Artur Ild Sindi Gümnaasiumist tegi kõige pikema kelgusõidu

Lõbusat liulaskmist ja meeldivat lustimist tuli lastele soovima sündmuse peakorraldaja Guido Ratnik, kes on Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkonna 2. regiooni 2. tsooni esimees Pärnumaal, kuhu kuulub 8 klubi hulgas Sauga, Paikuse-Sindi, Halinga, Häädemeeste, Pärnu Koidula, Pärnu Strand, Pärnu Livonia ja Pärnu ise.

Kuid seekordse vastlatralli organiseeriad olid LC Paikuse-Sindi, LC Livoonia, LC Pärnu Koidula ja LC Pärnu, kes tõid oma transpordiga kohale üle poolesaja lapse Pärnu asenduskodust, Shalomi lastekeskusest, Pärnu toimetulekukoolist ja Sindi linna paljulapselistest peredest või vähekindlustatud kodudest.

Vastlatralli kombestikest rääkis ja juhtis laste lustimist Toivo Pulk. Kõigepealt mindi Reiu jõe äärde kust sillale suunduva tee tammi kõrgelt nõlvalt oli väga lõbus erineva pikkusega sõite teha. Liugu lasti enamasti kelkudega, aga ka suurte auto õhukummide sees, mis oli liikumispuuetega lastele eriti ohutu laskumise viis. Samas korraldati ka väike võistlus pikemale kelgusõidule, mille võitis 11 aastane Sindi Gümnaasiumi õpilane Artur Ild.

Vahepeal tuldi majja sisse nina soojendama ja hernesuppi sööma. Muidugi pakuti ka tavapäraseid vastlakukleid.
Hiljem mindi uuesti välja, et võistelda kahe kaupa hokikeppidega väikest pallikest vastase väravasse ajades. Seejärel oli võimalus ka uisud alla panna ja mõnigi tegi seekord oma esimesed sammud uiskudel. Majas võisteldi samal ajal suurte vürflite veeretamises.

Kõige kauem jätkus lusti kaheksal Sindi lapsel, kes ei tahtnud kuidagi hullamist lõpetada. Nende rõõm oli ka kõige suurem, sest Paikuse-Sindi lõvid otsustasid kinkida igale lapsele kelgu ja pehme padjakese, mille nad võisid pärast meeldiva päeva lõppu koju kaasa võtta.

Täiendav galerii vastlapäevast: