Hiline töötaja

Lumelinna planeering valmis Pärnu arhitektide Tanel Tuhali, Reet Olevi, Leles Luhse, Helle-Ann Urgardi ja Toomas Undi mõttetöö tulemusena. Festivali juht Piret Hallik-Sass ütles, et mõni päev tagasi käis arhitekt Reet Olev lumelinna seisu vaatamas. Siis otsustati laupäeval kutsuda arhitektid abiks lumeakadeemia korraldamisele. Iga lumeakadeemia grupp saab endale kindla ülesande ja nii võib päeva lõpuks näha, mis täpsemalt valmis saab.

Eile oli festivali ettevalmistamisse kaasatud Pärnu Toimetulekukool. Toimetulekukooli õpilased, abistajad ja pered ehitasid linnamüüribastioni ja andsid nõu, kuidas muuta ehitised paremini ligipääsetavaks ratastooliga külastajatele. Festivali tervisepäeval (22.02) on toimetulekukooli pere oma nõuannete vilju ja kätetööd ka ise proovimas. Siis korraldatakse festivalil toimetulekukooli ja liikumispuudega inimeste perepäev.

Platsimeister Aavo Kubja ei näi muretsevat plusskraadidesse tõusva temperatuuri pärast. Ajutisele sulale järgnevad miinuskraadid üksnes tugevdavad lumiseid ehitisi.

12. veebruaril alustatakse jääskulptuuride ehitamist. Jääskulptuurisümpoosioni tööde tutvustamine leiab aset festivali avapäeval 15. veebruaril.

Samal teemal: