Esimesel oktoobril algas Hea õpetaja kuu, mille eesmärgiks on Eesti õpetajate väärtustamine ja nende maine tõstmine ühiskonnas, samuti õpetajahariduse edendamine, et tuua senisest arvukamal hulgal helgeid päid õpetaja kutset omandama. Soovides eriliselt esile tõsta õpetajate keskset rolli Eesti ühiskonna elujõulisuse tagamisel ja rõhutamaks selle päeva pidulikkust kaunistas Sindi Gümnaasium koostöös Eesti Lipu Seltsiga koolihoone 24 suure majalipuga, mis tervitasid paarisadat saabuvat külalist tervest maakonnast.

Pärnumaa Omavalitsuste Liidu ja Pärnu Maavalitsuse ühiskomisjoni töö tulemusel selgitati välja Pärnu maakonna 2010. aasta lasteaedade, üldhariduskoolide, kutseõppeasutuse, huvikoolide parimad juhid, nende asetäitjad, õpetajad ja noorsootöötajad. Parimaid haridustöötajaid tutvustati ja autasustati Pärnumaa Omavalitsuste Liidu meenega Sindi Gümnaasiumis toimunud pidulikul vastuvõtul.

Aasta õpetaja nimetuse pälvisid Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Kuro Link, Paikuse Põhikooli klassijuhataja Malle Malmre, Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Tiiu Muhu ja Vändra Gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Kersti Valgeväli.

Aasta noore õpetaja tunnustuse said Audru lasteaia lasteaiaõpetaja Maria Jääger ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Külli Šorin.

Aasta haridusjuhid on Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi direktori asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal Mari Karon ja Tori Põhikooli direktor Pille Usin. Mari Karonit paluti laupäeval osa võtta ka aasta õpetajate vastuvõtust Tartus.

Aasta õpetaja nimetuse vääriliseks kuulutati Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Endla Kuura, Lõpe Põhikooli ajaloo, ühiskonnaõpetuse ja inglise keele õpetaja Ellen Laanesoo ja Häädemeeste Keskkooli vene keele õpetaja Ene Talts.

Aasta õppematerjali looja on Sindi Gümnaasiumi arvutiõpetaja Signe Lensment.

Aasta noorsootöötaja on Tootsi Põhikooli huvijuht Inga Raudsepp.

Komisjonis töötasid ja langetasid otsuseid Pärnumaa Omavalitsuste Liidu haridus- ja noorsookomisjoni esimees Erli Aasamets, Paikuse valla abivallavanem Helve Reisenbuk, haridus ja kultuuritalituse juhataja Hede Martšenkov, haridus- ja kultuuritalituse noorsootöö spetsialist Ivika Kelder ning haridus- ja kultuuritalituse inspektor Gerdi Rebane. Konkursikomisjonile esitati kokku 30 taotlust. Pärnu linn selles ei osalenud.

Kohalviibijaid tervitasid Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup, Sindi linnapea Anu Vassvik ja Pärnu Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster. Meened andis üle Omavalitsuste liidu esimees Eeri Tammik. Meeneks oleval klaasist taiesel on Pärnumaa vapiloom karu ja graveeringuga plaadil kiri autasustatu nime ning tunnustuse kategooria nimetusega.

Külalistele esinesid Sindi Gümnaasiumi õpilased, vilistlased ja mitmed Sindi linna ansamblid.