Ühe spordihalli kõrval elava pealtnägija sõnul olevat paar päeva enne seda ülemiselt katuselt lund alumisele katusele kühveldatud. Lumekoristust pakkuva Elcamino OÜ juhatuse liige Siim Soondra sõnade kohaselt alustasid nad katuselt lumerookimist ettevalmistavate töödega eile kella 10 paiku, kui tegid tööd 3-4 tundi. Täna saabusid nad objektile kella 17 paiku, et minna esmalt kõrvalolevale kontori katusele. Soondra ei soovinud õnnetusjuhtumit kommenteerida, kuid ütles, et alla varisenud katusel olevat olnud kõrged tuisulume vaalud, mida mere poolt puhunud tuuled olid kokku kuhjanud. Keskmine lume paksus olevat katusel 60-70 cm.

Spordihalli juhataja Vambo Talu rääkis ajakirjanikele, et töömehed olevat 30. ja 31. detsembril loopinud ülemiselt ca 5000 ruutmeetri suuruse pinnaga katuselt lund allpool olevale väikese saali katusele, mis võiski õnnetuse esile kutsuda. Talu sõnul on töömehi katusele otsitud terve kuu, sest lume kühveldajaid peab tikutulega leidma. Ka pühad nihutasid lumekoristuse aega edasi.

Kuna sisse varisenud katus lõhkus tuletõrje sprinkleri-süsteemid, siis said suure veekahjustuse abiruumid, koridor ja osaliselt ka suure saali põrand. Siiski pääses spordihalli

peasaal raskematest kahjustustest, sest vaheuksed olid suletud.
Lõhutud on hoone kommunikatsioonid ja elektrisüsteem. Päästjad kõrvaldasid ohtlikult ripnenud konstruktsioonid. Hoones suleti veepumpade kraanid ja peatati sellega vee juurdevool. Majast on elekter välja lülitatud. Päästekomando lahkumise järel jätkatakse koristustöödega spordihalli haldaja juhatusel.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ei rutanud kedagi konkreetselt süüdistama. Kahju suurust on vara hinnata. Linnapea sõnul leiaks linn remondiks 2 kuni 4 miljonit, aga kindlasti poleks neil kusagilt võtta 15-20 miljonit krooni. Kõigepealt tuleks oodata, mida ütleb kindlustus.

Spordihalli projekteeris Palm-E Arhitektibüroo ning ehitustöid teostas AS Oma Ehitaja. Spordihall avati 2009. a 17. oktoobril.