Suurimaid aiandusraamatute kirjastajaid Eestis on Maalehe Raamat. Kirjastamisel eelistatakse tipptasemel asjatundjate teoseid. Tõlkekirjanduse väljaandmisel kohandavad eriettevalmistusega toimetajad teatmematerjali Eesti oludele selliselt, et säiliks raamatu algupärand. Kauane koostöö on kestnud tuntud autoritega nagu Sirje Rekkor, prof. Aili Paju, Virve Roost, fotograaf Arne Ader, raamatukunstnik Jaan Tammsaar.

Esmatrükina ilmub aastas ca 30 raamatut. Huvitavad ja kasulikud on mitmeid valdkondi praktiliselt käsitlevad kalendrid. Aastatega on lugejate tunnustuse pälvinud tervise- ja köögikalendrid. 15 aastat tagasi oli näiteks „Köögikalender 1994” müüdud sama saasta 23. aprilliks 40 000 eksemplari. Kokkuleppeliselt peeataksegi jüripäeva Maalehe Raamatu sünnipäevaks. Tollel kevadel avaldati proviisor Kaljo Mandre sulest esimese raamatuna „Koduapteek”. Nõnda sündis uus kirjastus Eesti suurima nädalalehe „Maaleht” tiiva all, kus koguti ajalehe rubriigi „Targu talita” paremad tarkused ühiste kaante vahele.

Nüüdseks on Maalehe Raamat omandanud kindla koha Eesti kirjandusmaastikul. Kõikjal, kuhu kirjastus oma raamatuid tutvustava müügiga suundub, tuntakse kohapeal alati sündmuse vastu laialdast huvi.

10. juunil on Maalehe Raamat taas Sindi elanike tähelepanupunktis. Sedakorda saab raamatuid näha ja osta soodushinnaga Sindi seltsimaja fuajees alates kella 12.00-st kuni 19.00. Kui järjekord osutub pikemaks, siis ei suleta müüki minutilise täpsusega ega jäeta viimaseid tulijaid ilma soovitud raamatuta. Kohtumiseni kirjastuse müügiesindaja Sirje Kariga kolmapäeval. Kohtuda saab ka Maalehe interneti portaalis Pärnumaa uudiseid blogiva kirjutajaga, et kuulda lugejate arvamusi, seisukohti, kriitikat, soove, ettepanekuid ja palju muud, mis aitaks teemade valikut paremini inimeste soovidega ühildada.