Maanteeameti avalike suhete osakonna juhataja Allan Kasesalu teatel on vastavalt kavandatavale lepingule hanke käigus selguva lepingupartneri ülesanne nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleliolevate ehitustööde jätkamine. Muuhulgas ehitatakse lõpuni Tallinna mnt 0,5 km ja Ehitajate tee 5,6 km pikkune neljarajaline (2+2) eraldusribaga teelõik, 2,9 km kogujateid, 9 km jalg- ja jalgrattateid, 5 jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 km müratõkkeid ning kommunikatsioonid.

Läänepoolsel ühendusteel viiakse lõpuni ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 km pikkusel kaherajalisel (1+1) teelõigul ja Lihula maantee 0,9 km pikkusel neljarajalisel (2+2) eraldusribaga teelõigul. Samuti valmib siin 1 km ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ning uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe. Lisaks ehitatakse sellele teelõigule 0,2 km ulatuses müratõkkeid ning 4,2 km jalg- ja jalgrattateid.

Eelmine lepingupartner - Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid moodustatud konsortsium – teatas veebruari keskel Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehituslepingute ühepoolsest lõpetamisest, süüdistades Maanteeametit lepingute rikkumises. Maanteeamet teatas vastuskirjas, et ei ole lepingut rikkunud ja nõudis ehitustegevuse jätkamist. Kuna ehitajad seda ei teinud, saatis Maanteeamet 16. märtsil SIA Binders ja AS Koger&Partnerid esindajatele (või lihtsalt „lepingupartnerile“) avalduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Koheselt viidi läbi kolm lihthanget, tagamaks kuni ehitustööde jätkumiseni hädavajalike avarii- ja hooldetööde teostamine.

Vastavalt eelmisele lepingule pidi Ehitajate tee valmima 2011. a sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril.

Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitus on osad Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamine eesmärk on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üle-euroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

Samal teemal: