Sindis alustatakse Eesti Vabariigi 94. aastapäeva tähistamisega 24. veebruari hommikul kell 7.55 piduliku lipu heiskamisega raekoja torni. Paarkümmend minutit kestev sündmus sisaldab flöödimuusikat ja ühislaulmist; sõnalisi katkeid Artur Alliksaarelt, Virve Osilalt ja Eneli Arusaarelt esitavad Sindi linnapea Marko Šorin, Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ning kooliõpilane Kristella. Lipu heiskab tornimasti Mihhail Škljar.

Seejärel suunduvad kahe-kolme liikmelised koolinoorte salgad Sindi linna erinevatesse piirkondadesse, et vajadusel innustada või koguni abistada neid kodanikke, kelle majadel lipud heiskamata. Hommikune lipuheiskamine raekoja torni ja hilisem abi pakkumine majalippude heiskamisel on väljendatud Lydia Koidula sõnadega: „Meil aia äärne tänavas“. See tähendab, et sinimustvalge lipp võib ka kõige kõrvalisemas kohas lehvida samaväärsel aukohal, nagu ta seda on kaugele paistva torni tipus. Sindi noorte tegevust toetab Pärnu maavanem Andres Metsoja, kes on kestva ettevõtmise patroon. Sellega on antud noorte senisele tegevusele maakonnas riiklik toetus kõrgemal tasandil.

Riigi sünnipäevale pühendatud aktus-kontsert peetakse paar päeva varem Sindi Seltsimajas, kus Helle Artelile antakse üle Sindi linna aastainimene 2011 aunimetus. Samas tunnustatakse kultuuri- ja spordivallas möödunud aastal enim väljapaistnud sintlasi. Kontserdil esinevad Sindi Laulukoor, vokaalansambel Kalina, Koit Toome ja Jarmo Puusaag.

Samal teemal: