Mäletan hästi veel 42 aastat hiljem, kuidas Pärnus Kuninga tänava punastest tellistest koolimaja saalis ühel päeval trummid, taldrikud ja kidrad kõva häält tegid ja jutud levisid, et poisid teevad samal õhtul oma esimese esinemise. Siis kandis õppeasutus Pärnu VI 8-klassilise kooli nime ja ise olin enamvähem 14 aastane. Nautisin koridoris liikudes valjut müdinat, aga tollele peole siiski ei jõudnud. Uhke tunne oli sellegipoolest, et koolil on oma bänd. 40 aastat tagasi olid noormehed tõelised staarid, sest paar lugu pakkus huvi koguni Eesti Televisioonile. Ei kasutatud repertuaaris üksnes Lääne hitte vaid saadi hakkama ka omaloominguliste lauludega.

Poiste nimed, kelle peades bändi loomise idee küpses, olid Boriss Leppsoo, Jaan Laursoo, Harri Varese ja Hannes Tääkre. Muusikapalade harjutamine meelitas ansambliga liituma veel kolm noormeest. Esmalt tulid Vambola Leping ja Harry Anderson, mingi aeg hiljem liitus ka Andres Tamm. Bänd püsis aktiivses tegutsemises koos kuni 1975. aasta sügiseni. Ometi pole Syriuse nimi kuhugile kadunud ja mitmed alustanud saavad nüüdki aegajalt kokku. Praeguse neliku moodustavad trummar Harry Anderson, soolokitarri mängija ja laulja Andres Tamm, laulja ja basskitarrist Jaan Laursoo ning Boris Leppsoo, kes laulab, mängib kitarri ja klahvpille. Tema on ka ansambli juht.

Eestis ja kaugemalgi tuntust kogunud omaaegne kuumalt oodatud Pärnu biit- ja popansambel Syrius astub taas lavale juba uue aasta esimesel laupäeval, 2. jaanuaril, mil näeb ja kuuleb mehi esinemas Sindi Seltsimajas õhtul kell 20.00.