Naerukillu, Sipsiku, Nublude, Pesamuna ja Päikesejänku rühmad alustasid päeva hämaraks muutumisel koos oma vanemate ja õpetajatega lihtsama orienteerumismänguga. Peamisteks abivahenditeks olid taskulamp ja hea tuju.

Tund aega hiljem vahetasid nooremad välja vanema rühma Midrilinnud, Puhhid, Mesimummid, Rõõmuraasud ja Lepatriinud. Nemad võtsid taskust välja samuti lõbusa meeleolu ja suure taskulambi. Esmalt lauldi issidele: „Palju õnne, armas isa, / ole ikka vapper, visa! / Kui mind sinu lapseks loodi, /tahan olla sinu moodi!“

Iga rühma juures jagasid õpetajad paljude ruudukestega varustatud sedelid perekonniti välja ja saatsid sõbralikud seltskonnad üksteise järel orienteerumisrajale. Läbima pidi 6 kontrollpunkti, kus igal pool tuli hakkama saada mitmesuguste erinevate vigurharjutustega. Teerajal näitasid valgust taskulambid.

Esimeses punktis tuli kepiga juhtides ajada palle ühelt ja teiselt poolt tulpasid mööda juhtides seni kuni ring täis sai. Seejärel märkis liikumisõpetaja Helle Tõkke eduka harjutuse sooritamise eest sedelile kingituseks kaks kirjatähte. Teises punktis tuli visata rõngad tagurpidi pööratud tooli jalgadele. Seejärel pidi isa või ema võtma oma pisikese põngerja sülle, et sammuda mööda maas vonklevat nööri üle raja toolidele risti asetatud harjavarreni ja astuma sellest üle, järgnevalt aga pugema kahekesi üheaegelt läbi rõnga. Sealgi kingiti tubliduse eest mõned väärtuslikud tähed. Edasi läks asi päris põnevaks, sest isad pidid võtma kokku kogu oma oskuse lipsusõlme tegemisel ja selle vastutusrikka ülesandega toime tulema. Ja nii ikka edasi, kuni võiduka lõpuni.

Õppealajuhataja Reine Tänav selgitas, et kingitud tähed pidi sobitama sedeli all olevatesse mõistatuse ruutudesse selliselt, mis võimaldaks kokku lugeda tuntud tähtpäeva nimetuse. Selleks salapäraseks sõnaks oli mardipäev ja mõistatuse lahendamise auhinnaks kinkis Mart lastele maiustusi. Aga Rõõmuraasud olid ettenägelikult ka piknikukorvid kaasa võtnud, et mardipäev liiga kiiresti ära ei lõpeks ja suur ümmargune kuu liiga vara üksinda taevasse ei jääks.