Mullu suvel sai maja rahvusvahelise vabatahtlike seltskonnaga uue värvkatte. Muuseumi juhataja Heidi Vellend tunneb rõõmu, et nüüd saab ka maja esine parema väljanägemise. 4. juunil täitub muuseumil 30. tegevusaasta ja väliskujunduse ilme parandamine on linnavalitsuse poolt paslik kingitus muuseumile.

Tööd teostav firma on spetsialiseerunud koduaedade kujundamisele. Juhatuse liige ja tööde juhataja Mari Tomson on ise lõpetanud Räpina aianduskooli. „Oma firma sai loodud kohe peale erialase kutse omandamist 2008. aastal,“ rääkis Tomson, kelle käed olid meestega kivisid paigaldades ühtviisi tolmused. Iluaiandusest kõneldes seadis ta firma loomise eelduseks ennekõike tarvilike teadmiste omandamise ja alles seejärel lubas mõtted suunata äri tegemisele. Leidub neidki, kes üritavad muuta õiget asjade järjestatust vastupidiseks:

loobutakse erialase hariduse omandamisest ja peetakse olulisemaks asendada õppimiseks kulutatavat aega kohe suure raha tegemisega. „Ajab päris kurjaks, sest isehakkamisega võib palju asju untsu ajada...,“ on Tomson mõnes suhtes karm, kuigi tema olemisest paistab rohkem välja sõbralikku meelt. Tarmukas naine kükitas uuesti maadligi ja asetas järgmise kivi oma kohale.

*