Paikuse alevikku läbivate kahe peamise tee ristmik on nüüdseks muudetud ringliikluse abil ohutumaks. 23-ks septembriks valmima pidanud ringristmiku tööde lõpetamine venis küll üle kuu pikemaks, kuid märkamatult on tee ääres seisnud peatöövõtja Magistraal OÜ nimetusega teadetetahvel asendunud teeviidaga.

Lääne Regionaalse Maanteeameti direktori asetäitja Margus Eisenschmidt ütles, et Tammuru-Seljametsa, Paide maantee ja Kalda tee ristmikule rajatud ringliiklus on põhimõtteliselt kõigi nõuete kohaselt valmis ehitatud ja töö juba paar nädalat tagasi ka vastu võetud. Kevadeks on jäänud vaid mõned pisemad haljastustööd: muruseemne külvamine ja võibolla veel mõnda väiksemat tegemist nagu veega kraavipõhja vajunud kraavikallaste uuesti tasandamine. Ehitusele kehtib 5-aastane garantii.

Vaatamata suurele tähtaja ületamisele oli Paikuse vallavanem Kuno Erkmann valmis ringliikluse avama traditsiooniliselt sümboolse lindi lõikamisega, kuid Margus Eisenschmidt oli teist meelt ja nii jäi üks pidulik toiming sedakorda olemata. Vallavanemat see ei kurvastanud, sest juba tuleval aastal tahetakse Paide maantee rekonstrueerimisega jätkata. Siis saab loodetavasti kogu tee veelgi suurema pidulikkusega avatud.

Abivallavanem Ain Jakobson ütles, et kõik ettevalmistused on praeguseks hetkeks valmis selleks, et järgmisel aastal jätkata Paide maantee rekonstrueerimisega kuni Sindi linna piirini. Samuti tahetakse Pärnu suunal RMK kohal olev umbes 100 m pikkune tee osa rekonstrueerida. Praegu koostatakse 2011. aasta eelarvet, mis läheb detsembris volikokku arutlusele, kuid juba praegu on vajalikud rahad sisse planeeritud, mis ilmselt ei leia kellegi poolset vastu seisu. „Soovitakse valgustada ka kergliiklustee kuni Reiu sillani, aga selles ei saa praegu veel kindel olla, kas raha jätkub. Samal ajal soovitakse valgustust ka näiteks Toominga tänaval,“ arutles Ain Jakobson tahtmisi ja rahalisi võimalusi silmas pidavalt rääkides.

Samal teemal: