Marko Šorin: Kuni 1991. aastani oli Sindi Pärnu linna osa. Tollaste linnajuhtide mälestuste järgi oli omavalitsusliku staatuse taastumine ääretult raske, sest linna ainuke tööandja, Sindi vabrik, oli pankrotistunud. Varem Pärnu linna eelarvesse üle 15% tuludest andnud ettevõte ei olnud enam jätkusuutlik ning oli muutunud vaid koormaks. Sellises olukorras tuli siis Sindil oma vabadust nautima hakata.

Mind valiti volikokku 1996. a ning olin eelarve- ja elamumajanduse komisjoni esimees. Eelarve maht oli napilt üle 16 miljoni krooni (2011. a eelarve on üle 4 miljoni euro) ning selliselt oli omavalitsusele pandud ülesandeid raske täita.

Sindi linna juhtimine on olnud üsna konservatiivne, tänu millele on Sindi finantsvõimekus püsinud suhteliselt heal tasemel. Aastatel 2011 ja 2012 on linna laenukoormus kasvamas, sest linnas ehitatakse sisuliselt kogu elanikkonda teenindav vee- ja kanalisatsioonisüsteem. Tegemist on kindlasti Sindi nn sajandi projektiga, mis aga tõstab oluliselt elanike elukvaliteeti ning vähendab keskkonna reostust.