I koht – Albert Sillaste, foto eest “Vaikus enne tormi”


II koht – Jekaterina Kraft, foto eest “Kinnikülmunud rand”


III koht – Ants Liigus, foto eest “Lumelinn”

Võidutöid välja valinud žüriisse kuulusid väga väärikad ja erinevaid alasid esindavad inimesed. Hindamiskomisjoni tööd juhtis Eesti Fotofestivali Pärnu piirkonnajuht ja profifotograaf Mehis Palotu. Veel kuulusid žürii koosseisu Pärnu Linnavalitsuse turismi vanemspetsialist Tõiv Jõul, Pärnu Linnavalitsuse reklaamitoimetaja ja fotograaf Indrek Aija, Pärnu Linnavalitsuse arhitekt Piret Looveer, Pärnu Linnagalerii juhataja Alar Raudoja, Pärnu Kunstikooli direktor Kristel Kallau, fimage.eu fotograaf Risto Kuusk, 35mm.ee omanik-juht ja fotograaf Oliver Lillma, sisustuspilt.ee juhiabi Heidy Järve.

Kõik võidutööd leiavad koha fotonäitusel "Minu Pärnu - Talv 2011", mille avamine ja võitjate autasustamine toimub Pärnu Külastuskeskuse galeriis (Uus tn 4) 23. aprillil algusega kell 11.30.

Näituse avamisele ja auhindade üleandmisele järgneb õppeseminar Pärnu Keskraamatukogus. Fotonduse teemaline õppeseminar algab kell 12.45 ja kestab ca 4 tundi. Seminaril analüüsivad profifotograafid Ülo Soomets ja Mehis Palotu fotokonkursile "Minu Pärnu - Talv 2011" saabunud fotosid ja annavad nõu järgmistel fotokonkurssidel osalemiseks. Räägitakse eelkõige sellest, millised peaksid olema nõuetele vastavad pildid.

Samuti toimub praktiline fotokoolitus, mille käigus näidatakse, kuidas salvestada pilte nii, et oleks võimalik teha kvaliteetset väljatrükki, millised on väljatrüki võimalused ning kuidas piltidega raha teenida. Veel antakse eelinformatsiooni planeeritava kevad-suvise fotokonkursi kohta ja tuuakse seejuures välja ka suuremad kultuuriüritused, mida jäädvustada.

Fotoseminar on osalejatele tasuta, aga korraldajate palvel oleks kena eelnevalt oma tulekust teatada elektronposti aadressil info@fotofestival.ee või telefonil 5554 4555. Registreerimine toimub kuni 21. aprillini. Õppeseminari programmiga saab tutvuda kodulehel www.eestifotofestival.com.