Lapsed lähevad moealleele

Moealleel „Pärnu moodi“, mida korraldab Pärnu kuurordigalerii, liikusid eile õhtul Aia tänava keskel kasvavate puude varjus päris pisikesed lapsed ja noored. Esmalt tutvustati Mimi Disaini lasteriideid. Järgmisena nägid vaatajad rohelisel vaibal liikumas Tallinna disainerite Tuuliki ja Iris Peili moeloomingut, milleks on noortele mõeldud kleidid ja tagid.

Moehuvilised võisid istuda alleel esitletud suvistel lamamistoolidel, mille tekstiilid on kujundanud Piret Hallik-Sass või vahetada muljeid kohvilauas. Ave Reinson ütles, et tuli Aia tänava moealleele esimest korda, aga muidu külastab ta erinevaid moeesitlusi päris sagedasti. „Väga armas, et Pärnus selliseid suviseid moeetendusi tehakse. Külastajaid, kes vaataks, võinuks palju rohkemgi olla. Mulle meeldis väga pisut vanemat aega meenutav Mimi Disaini tüdruk. Poiste lõiked tundusid hästi mugavad. Peaks poiste endi käest küsima, kuidas neil nendega rüblikuna ringi joosta on? Minu jaoks on siinsed moekunstnikud uued avastused ja sellepärast ma ka vaatama tulin. Mimi kollektsioon oli täitsa äge,“ võttis Reinson nähtu lühidalt kokku. Mimi rõivad valmivad lastele alates kõige pisematest kuni 10-aastastele.

Reinsoni kiituse pälvisid samuti ema ja tütar: Tuuliki ja Iris Peil. 30 aastat tagasi moeloominguga alustanud Tuuliki Peil on vabakutselise disainerina teinud ka sisekujundust ja mööbli jooniseid. Moeallee projektijuht Jaanika Viima rääkis, et Tuuliki Peilile on südamelähedane taaskasutusdisain. Sellepärast moodustab esitletavast valikust vähemalt pool aegunud rõivastest või nahatööstuse jääkidest.