Forellipüük

Täna toimus Sindis automudelismi juhtraja Põhja-Euroopa meistrivõistluste võiduajamine väike eurosport ja formel võistlusklassidele, millele järgnes autasustamine ja lõõgastav üksteisega mõõduvõtmine kalapüügis.

Raivis Jansons, NEC 2013 ES-32 esimene koht ja F-1 kolmas koht; Janis Nabokins, NEC 2013 ES-32 teine koht ja F-1 teine koht
Noored Karmen Mets ja Andy Aron Pärnumaalt

Väike eurosport ehk ES-32 klassis võistles 26 tehnikasportlast Lätist, Leedust, Soomest, Valgevenest ja Eestist. Kaks esimest sõitjat olid Raivis Jansons ja talle järgnenud Janis Nabokins Lätist. Kolmandaks jäi Eesti võistleja Kaiar Tammeleht. Suurte kogemustega väga tugev läti sportlane Jânis Rage-Ragis pidi sedakorda leppima neljanda kohaga. Auhinnati aga kaheksat esimest. Karmen Mets Pärnumaalt sõitis veidi alla oma võimete ja jäi 19-le kohale. Tahapoole jäämise põhjuseks oli rehvi vahetus. Kummi kiire kulumine võistlusrajal oli teistelegi üllatuseks.

Formel ehk F-1 klassis osales 23 võistlejat. Selleski võidutsesid lätlased. Esimeseks tuli Jânis Rage-Ragis, teiseks Janis Nabokins, kolmandaks Raivis Jansons. Eestit esindav Ants Volmerson võttis neljanda koha. Formeli sõitjaidki autasustati kuni kaheksanda kohani. Karmen Mets sõitis formelit oluliselt paremini ja saavutas 10-da koha, jättes Sindi noormehe Andy Aroni enda kannul 11-na lõpetama.

Pühapäeval sõidetakse klassis suur eurosport ehk ES-24. Suuremad mudelid arendavad märkimisväärselt suuremat kiirust.

Tänane õhtu veedeti lõõgastavalt Pärnu jõe ääres asuvas Sindi Forellis, kus püüti õngega forelle ja peeti ka võistlused kiirematele näkkamistele. Kalapüügis osutusid osavaimateks valgevenelased, pisut kauem läks aega esimese forelli väljapüügiga leedulastel. Aga soomlased olid kolmandatena samuti tublid. Eestlased pidid sedakorda tühjade kätega jääma, sest Jânis Rage-Ragis pidi neile mitu korda kella näitama ja ütlema, et püügi aeg on ammu läbi ja aeg järgmiste tegemistega edasi minna.

Kuna paremiku kipuvad moodustama enamasti ikka ühed ja samad võistlejad, kes üksnes vahetavad omavahel paremaid kohti, siis otsustas Sindi linnapea Marko Šorin kõiki osalejaid austada nende nime nimetamisega ja kinkis igaühele tänasest päevast tehtud ühispildi.

Meistrivõistluste kohapealne peakorraldaja Johannes Mets sai linnapealt tänutäheks albumi „Sindi elu piltides“.

Samal teemal: