Tänavu möödub Pärnu linnaarhitekti Olev Siinmaa sünnist 130 aastat. Olev Siinmaa (1881 – 1948) alustas tööd Pärnu linnaarhitektina 1925. aastal. Nii tema käe alt tulnuna kui ka tema otsesel mõjutusel on Pärnu linna projekteeritud mitmeid hooneid, mis mõjuvad ka täna värskete ja kergetena ning on andnud Pärnule olulise osa tema miljööst ja identiteedist.

Konverentsil tulevad teemadena kõne alla Lõuna 2a restaureerimine (arhitekt ja Eesti Arhitektide Liidu liige Jaak Huimerind, eramu omanik, ettevõtja Viljo Vetik), Villa Toots ja villa Stein-de Monzie: unistus suurest arhitektuurist (kunstiteaduste magistrant Annika Toots), Kui arhitektiks pidas Siinmaad Eesti riigi bürokraatia? (Eesti arhitektuuriajaloolane Mart Kalm), Eesti funktsionalismi mitmekesisus (Eesti Kunstiakadeemia teadur Epp Lankots), Pärnu - linn ja moodsa arhitektuuri kuvand (Eesti Kunstiakadeemia doktorant Triin Ojari).
Konverentsi avab abilinnapea Romek Kosenkranius.

Konverentsi järgselt avatakse Arhitektuurimuuseumi näitus „Supelala, seenrõdu ja viinakapp. Pärnu linnaarhitekt Olev Siinmaa 130“.

Laupäeval, 12. novembril kell 12.00 toimub Jaak Huimerinna juhatamisel jalutuskäik Lõuna 2a villasse. Vajalik eelregistreerimine konverentsi toimumise päeval.

Pärnu Mudaravilas (Ranna pst 1) on avatud Tüüne-Kristin Vaikla kuraatoriprojekt Noblesse oblige. Konverentsikülalised on oodatud näitusele laupäeva hommikul kell 11.00.

Konverents on tasuta. Osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine veebilehel www.parnu.ee