Sel aastal valiti Sindi õpilasmalevasse 35 õpilast, kes jaotati 3 rühma. Vanuseline koosseis on 13st kuni 18st aastasteni. Noorim on Helen Lehtmets, kelle silmatorkavalt vilgas tegutsemine on talle annud nimeks Elektrijänes. Kõige rohkem on 16st aastaseid ja mõned veel vanemad, moodustades valdava osa malevlastest. Praeguseks on üks rühm juba oma töö lõpetanud. Teised aga jätkavad. Tööd tehakse kooliruumides ja väljaspool maja linna erinevais paigus. Poisid saavad tööd muruniiduki ja trimmeriga. Tütarlastele on olnud meeltmööda koristustööd. Korrastati ka Sindi kalmistuid. Hea on teada, et Sindi gümnaasiumi õpilased pole unustanud Sindi esimest linnapead ja nii on ka Nikolai Lett kalm hooldatud.

Tööpäeva pikkus on 5 tundi, mille hulka mahub ka tunniajaline

lõunapaus. Sellised tööpäevad ei väsita kedagi jõuetuks ja aega jätkub ka väikesteks vallatusteks. „Keegi õpilastest palus mind suure raske prügikoti edasi tuua, lähemale astudes ja kätt koti suunas sirutades hakkas must kile äkitselt veidral kombel end liigutama,” jutustab Aire, kuidas lapsed otsustasid temaga nalja teha ja üks õpilastest oli selleks puhuks kotti pugenud. Kõigil oli nalja kogu päevaks.

Rühmajuhid on Aire Luhaoja ja Tatjana Grigorjeva, kellest esimene on seda tööd meeldiva puhkusena võtnud juba 11 aastat ja teine vaid paar aastat vähem, kuid löönud kaasa sama entusiastlikult. Täiendavat abi on osutanud Evelyn Friedemann, Oleg Pulst, Andres Grimm, Sten Sillaots. Rühmajuhid on veendunud, et lapsed peavad olema suvise taskuraha teenimise võimaluse eest eriti tänulikud linnapeale, kes pole kordagi kõhelnud sellele ettevõtmisele tehtud kulutuste otstarbekuses.

Eelmisel nädalavahetusel osalesid Sindi õpilased koos teiste Pärnumaa õpilasmalevatega Valgeranna kokkutulekul. Sedakorda valmistasid kõik rühmad oma malevaküla ja osutasid samas igaüks huvitavat teenustööd. Sindi rühm valis näomaalingud, sest Tatjana osav kunstnikukäsi oli neil endi keskelt leitav. Näomaalingute teenusele kestis nõudlus hilisööni. Nõutud teenuse valik andis rühmadevahelises võistlusarvestuses teise koha. Sindi malevlased valmistasid oma lipu ja embleemi. Ainsana valmis nende kätes ka tuulelohe.

Osalemine erinevatel spordivõistlustel oli kõigiti edukas. Teatejooksus

saavutati taas esikoht. Teatejooks ongi Sindil alati olnud edukaim ala, milles võidetakse üksnes esimene või teine koht. Viimase mehe jooksus jäädi samuti heale tulemusele. Iga ringiga langes viimane välja. Märten Käige pidas vapralt vastu ja saavutas 3. koha. Veel võisteldi viktoriinis (2.koht), rühmalaulmises (4.koht), taidluskavas (2.koht), loovuse lohe (1.koht).

Üldarvestuses saavutati Rääma rühma järel teine koht.

Kõik kirjutatud loo juures kasutatud fotod on teinud erinevad õpilased.