Eelmisel nädalal freesisid Lemminkäinen Eesti AS masinad Paide maantee ääres kulgeva kergliiklustee vana asfaldi künklikuks muutunud pinna tasaseks. Laupäeval ja esmaspäeval kaeti tee mujalt freesitud asfaldipuruga, mis vibreeriva teerulliga tihendatult kinni tallati.

Pärnu Linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste ütles, et freespuru peale tuleb ka korralik uus asfalt. Seni puudus lühike kergliiklustee lõik kuni Reiu sillani. Nüüd ehitatakse ka see juurde. Jaak Kanniste lubas vaadata järgi ka üle kergliiklustee serva kasvava võseriku, mis kohati päris tugevalt on hakanud häirima just jalgratturite liikumist.

Oktoobris valmiva Liivi teega hakkab paralleelselt kulgema ka uus kergliiklustee. See võimaldab Sindist alates sõita mööda katkematut kergliiklusteed kuni Papiniidu sillani. Praegu käivad projekteerimistööd võimaldavad järgmisel või ülejärgmisel aastal, olenevalt asjaajamise kiirusest, jätkata kergliiklustee ehitust Pärnu jõe vasakkaldal. Nii saab lähiaastatel võimalikuks sõita mugavamalt ja ohutumalt jalgrattal Sindist kuni Pärnu kesklinnani või ka vastupidises suunas.

Samal teemal: