Paikuse vallavalitsuses kinnitati käesoleva kuu alguses Paikuse spordi- ja tervisekeskuse projekteerimise korraldus. Dokumendi tehnilses kirjelduses projekteerijale esitatud soovide põhjal saab teatavat aimdust sellest, milliseks tulevane keskus oma funtsionaalses lahenduses tulevikus peaks kujunema.

Rajatise asukoht on Paikuse alevikus oleval Paide mnt. 19 asuva Paikus Põhikooli katastriüksusel. Täpsemalt Paide maantee Pärnu poolsel osal.

Spordi- ja tervisekeskusesse tahetakse projekteerida mõõtudega 30 x 60 m võimlasaal, millele mahub 3 korvpalliväljakut. Lae kõrguseks on määratud 7 m. Ruumi peab jätkuma ka tribüünidele. Samuti on ruumide jaotuses arvestatud ca 140 m2 suuruse jõusaaliga ja maadlussaaliga, mille põrandapid peab olema 12 X 14 m. Vajalikuks peetakse ka aeroobikasaali, millele eraldatakse pinda ca 125 m2. Mõeldud on ka majutusplokile. Kahekolhalistesse tubadesse tahetakse majutada vähemalt 10 inimest. Kindlasti ei saada läbi ilma normidele vastavate riietus- ja pesemisruumideta, mille juurde kuulub saun. Sama endastmõistetavad on tualettruumid, personali ja abiruumid. Spordi- ja tervisekeskuse projekteerimisel kasutatakse ära ka olemasoleva võimla riietus- ja pesemisruumid ning endise koolisöökla (maadlussaali) ruumid.

Tervisekeskuse osa peaks koosnema kolmest arstikabinetist, protseduurideruumidest, ooteruumist, apteegist ja nende abiruumidest. Kokku ca 300 m2.

Täiendavalt soovitakse olemasoleva hoone madalale osale projekteerida peale raamatukogu laiendus, milleks saab olema ca 200 m2. lisapinda.

Fotol: Paikuse spordi- ja tervisekeskuse arenduspiirkond