Muusika ja sõnade autor on Sulev Helin, kes ise kitarri saatel ka laulab. Sulev on üks neist poolesajast Eesti vabatahtlikust, kellele president Toomas Hendrik Ilves andis 2006. aastal Mustpeade Majas tänutäheks aasta vabatahtliku aukirja ja rinnamärgi. Tookord pälvis Karksi valla mees tänu ja avalikku tähelepanu sellega, et pakkus suure pühendumusega lastele võimalust saada tasuta muusikalist õpet. Ta juhendas kahte lasteansamblit, õpetas lapsi pilli mängima, koos musitseerima ning laulma.

„Hetkel Sulev ei tegele laste muusikalise harimisega, aga õpetamine on tal jätkuvalt veres, olgu siis pallimäng või kalapüük,“ räägib tütar Ulla Helin-Mengel. „Tal lapsemeelselt hea klapp lastega. Nüüd on talle hakanud meeldima muusikaliste lugude tegemine,“ jätkab Ulla, kes paar aastat tagasi palus isa, et ta teeks oma tütretütrest laulu. Vanaisa Sulev võluski äsja sündinud Eliise lauluks, aga lubas, et „Lugu vanaisalt“ jääb sellega esimeseks ja viimaseks looks. Päris nii see ei jäänud ja mullu jaanuaris kõlas järgmine pala. Siis juba Häädemeeste rahvalt tellitud laul „Häädemeeste serenaad“.

Nüüd tegi Sulev tütrele järgmise järeleandmise, kui Paikuse alevis elav Ulla palus tema armsaks saanud kodukohast laulu meisterdada. Ulla ise on rahvatantsuansambel Kajakas ja Pärnu Rääma Põhikooli paljude rühmade juhendaja. Küllap seepärast Sulev valiski tantsulise laulu. Reilendereid on palju ja erinevaid, miks mitte siis Tarvastu ja teistele lisaks veel Paikuse reilender. Jääb vaid oodata, et Ullalt tuleb ka „Paikuse reilenderi“ tantsuseade.

1.Oled sina linnast Tori poole teel
pikki Pärnu jõge üle Reiu vee
Oled sina linnast Tori poole teel
peagi paistab kodukoht Paikuse
R;:Jookse,jookse hüppa ,teisipidi ka
hüppa ja jälle sa keeruta
Jookse , jookse hüppa teisipidi ka
ikka hüppa ja jälle sa keeruta
2. Siin on Linnuriik ja kollane pood
roheluses rohkesti lapsi igal pool
Siin on Linnuriik ja Politseikool
sellest omakandi tantsu-laulu lood
R:; Jookse jookse....
3.Paikuse paik, kus parim elada
Postipaunast võid ka seda lugeda
Paikuse paik, kus parim elada
reilendrit sa ikka keeruta
R:; Jookse jookse...

Lugu kuuleb siia klikkides