Kõikide Maiööbiku laulukonkursside peamine eestvedaja on olnud alates 2000-st aastast Paikuse valla kultuuritöö spetsialist Ille Riivits. Nagu eelmistel konkurssidel, nii osalesid ka eile Paikuse valla koolide ja lasteaedade parimad laulusolistid. Võistulaulmises esineti kolmes vanuseastmes: lasteaia lapsed, 1.-3. ja 4.-5. klassi õpilased. Tavaliselt on lapsi olnud rohkem, 30 kuni 33 osalejat. Sel aastal otsustati Riivitsa sõnul korraldada konkurss väiksema osavõtjate arvuga ja lavale pääses 21 laulusolisti. Žüriisse kuulusid muusik Ly Kätman, Paikuse põhikooli õppealajuhataja Sirje Solom ja Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi muusikaõpetaja Fred Rõigas.

Lasteaia vanuserühma arvestuses tunnistas hindamiskomisjon ööbikute ööbikuks 7 aastase Grete Marleen Pärna laulu „Kannikesed emale“ esituse eest. Tema lauluõpetaja on Signe Allika.

1.-3. klasside arvestuses otsustati Marten Pukk kuulutada samaväärse tunnustuse vääriliseks. Laulupoissi õpetab Maire Krinal.

4.-5. klasside vahelises paremuse hindamises otsustati parimaks pidada Marta Lotta Kukk, kes laulis „Marjametsa laulu“. Ka teda õpetab laulma Maire Krinal.

Hindamiskomisjoni esimees Fred Rõigas ütles laululapsi tänades, et žüriil oli väga raske headest lauljatest veel paremaid esile tuua. Kõik olid hästi julged. Esimehe sõnul pole ta varem nii head üldist esituse taset kohanud. Silma paistsid lapsed varajasemate esinemiskogemustega. Muuga ei osanud Rõigas seletada seda, et lapsed oskasid väga hästi mikrofoni kasutada. Veel juhtis ta tähelepanu sellele, et osadel lastest olid seljas ääretult kaunid kostüümid.

Allpool leidub veel juhuslik valik fotosid, mida kaamerasilm tabas.