„Pole paha maailmas kolmas olla ja 3.-4 koha mängus Argentiina 20 punktiga alistada,“ ütles Turundustugi juhataja Piret Hallik-Sass, kes Pärnust samuti korvpallilahingutes osales ja tegi võistlustest lühikese ülevaate.

11. FIMBA Maxibasketball MMil Natalis osales Eestist 3 naiste korvpallivõistkonda ja 4 meeskonda. Kui meeskondadest suutis end pronksmedalile mängida vaid Eesti 35+ meeskond, siis naiskonnad saavutasid sel korral selliste suurte korvpalliriikidega nagu Brasiilia, Leedu, Venemaa jt rinda pistes märkimisväärseid tulemusi: Eesti 55+ naiskond pälvis hõbeda ja Eesti 40+ naiskond ning 45+ naiskond mõlemad pronksid. Eesti 40+naiskonnas tegi kaasa Pärnus elav Piret Hallik-Sass, 45+ naiskonnas Pärnuga seotud Ülle Järv ja Sirje Kikas.

Eesti 40+ naiskonna kõige otsustavam mäng oli Sloveeniaga, mis otsustas 4 parema hulka pääsemise. Mäng kulges väga tasavägiselt ja sekund enne mängu lõppu oli tablool viik. Viimastel mängusekunditel sai Sloveenia võistkonna mängujuht õiguse vabavisetele, kuid seni eksimatult tabanud mängija viskas üllatuslikult mõlemad vabavisked mööda. Eestlastel õnnestus saada lauapall, kuid vastased tegid vea ja see andis õiguse vabaviseteks. Esimene vabavise tabas ja andis Eesti võistkonnale 1punktilise võidu. Mäng finaali pääsu eest tuli pidada tugeva Brasiilia võistkonnaga, kellele jäi Eesti naiskond seekord siiski alla 50:66. Kolmanda-neljanda koha mängus alistati Argentiina 20punktilise ülekaaluga.

Väga põnevaks ja dramaatiliseks kujunesid meeste 35+ ja 40+ finaalid: 35+ finaal Argentiina-Brasiilia vahel oli ülitasavägine ja totaalne viskevõistlus, meeletult kiire ja ilusate söötudega, kus võit tuli napilt Argentiinale ja 40+ Itaalia-Brasiilia mäng dramaatilise lõpuga, kus punkt-punkti mängus kukuti lauavõitluses 60liitrine veetünn pikali. Saal valgus vett täis ja mäng vilistati seisma itaallaste kiirrünnaku pealt. Seejärel jäeti viimastel sekunditel itaallaste kolmepunktiviskel vilistamata viga. Rahvas saalis möllas. Politsei kaitses kohtunikke, itaallased ei suutnud isegi medalitseremooniale minna. Juba selliste finaalide vaatamine oli elamus.