Pärnu Kunstide Maja tantsutüdrukud Janne Ristimetsa juhendamisel ootasid kannatlikult kevade saabumist enam kui pool tundi enne õiget aega Tallinna väravate tagusel endist kraavi ületava silla asukohal. Siiski ei läbenud nemadki tegevusetult ootusärevuses paigal tammuda vaid seadsid aegsasti endid tantsusammudele. Vaid mõneks mõtteks anti sõna Pärnu abilinapeale Simmo Saarele, et 13.44, kui kevade astronoomiline algus jõusse astus, taas kaunite liikumiste saatel jätkata kevadmeeleolulist tantsu.

Simmo Saar arvas, et inimesed on teistsuguse elulaadiga võrreldes mõnede loomadega, kes koguni terve talve mahamagavad. Nii elavad inimloomad olenemata aastaaegade vaheldumisest ikka ühtviisi. Siiski leidis ta, et kevad on eriline, kuna siis võib rohkem unistada. Unistada võib näiteks sama ilusat ja pikka suve nagu on olnud jätkuvalt kestev talv sel aastal. Kuigi tänane päikeseta tavaline talveilm ei meenuta millegiga erilist kevadetunnet, soovitas abilinnapea võtta eeskuju temast: „Pange minu eeskujul samuti kollased prillid ninale ja nautige kevadet läbi

nende!”

Tavapärasel kombel laulis ka tänavusel kevade saabumise päeval Tallinna värava kõrge võlvi all Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor, keda sedakorda juhatas Evelin Mei.