Vastrenoveeritud Pärnu Eakate Avahoolduskeskus õhtutuledes

Avatavas hoones saab oluliselt laiendada olemasoleva avahoolduskeskuse teenuste ja tarbijate ringi ning muuta paremaks pakutavate teenuste kvaliteeti, selgitab Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik-teenistuse juhataja Maria Murakas-Ollo. Eakate Avahoolduskeskus on Pärnu Linnavalitsuse hallatav hoolekandeasutus, mis osutab teenuseid eelkõige Pärnu linna elanikele. Avahoolduskeskuses tegutseb päevakeskus ning koduhooldusosakond, kus osutatakse sotsiaalnõustamise teenust, koduhooldusteenust, rehabilitatsiooniteenust ning muid toimetulekuks vajalikke sotsiaalteenuseid.

Majas tegutsevas päevakeskuses hakkavad koos käima seni Tammsaare 11 aadressil tegutsenud Pärnu Pensionäride Liit ning Pärnu Klubi Tervisesport, Rääma 40b tegutsenud eakate ühing Elulust ja samal aadressil aktiivselt tegutsev vanaisade klubi. Päevakeskus pakub võimalust osaleda huvialategevuses. Koos käivad erinevad käsitööringid, laulukoorid ning ansamblid, tantsitakse ning tehakse ravivõimlemist.

„Esmakordselt Pärnu ajaloos on ehitatud ainult eakatele mõeldud täiesti uus keskus, mis oma kahe suure saaliga võimaldab erinevatel seenioride organisatsioonidel ühe katuse all tegutseda ning mis laiendab oluliselt vanemaealiste kooskäimise võimalusi nii huvitegevuse kui ka seltskondlike sündmuste korraldamiseks“, avaldas abilinnapea Jane Mets heameelt.

Projekti elluviimiseks viidi läbi riigihanked, mille tulemusena sõlmiti ehitamiseks leping AS Eston Ehitusega, omanikujärelevalve teostamiseks P.P. Ehitusjärelevalve OÜga ja sisustuse tellimiseks Sisustusrent OÜ-ga.

Projekti „Eakate Avahoolduskeskuse rekonstrueerimine ja juurdeehitus, Metsa 10, Pärnu“ toetati Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse 20. detsembri 2010 otsusega.

Projekti rahastati Euroopa Liidu perioodi 2007-2013 struktuuritoetusest vastavalt "Elukeskkonna arendamise rakenduskava" prioriteetse suuna "Piirkondade terviklik ja tasakaalustatud areng" meetme "Linnaliste piirkondade arendamine" tingimustele. Projekti kogumaksumus on 863 093 eurot, millest toetussumma moodustas 733 629 eurot ja linna omafinantseering 129 464 eurot.

Eakate Avahoolduskeskuse pidulik avamine toimub kolmapäeval.