Sauga valla ja Sindi linna elanikud on pikka aega soovinud uue autobussiliini avamist Pärnu-Urge-Sindi suunal, mis on olnud ka kauakestvalt maavalitsuses arutlusteemaks. Pärnu maavanem Andres Metsoja selgitas, et toetusraha kärbete tõttu pole seni uue liini avamine võimalikuks osutunud. Kuid aasta algul avatud Pulli raudteepeatus, Tammistes arenev elamuehitus ja sealsamas avatud uus lasteaed on uue liini käiku andmise vajadust oluliselt suurendanud. 40-da liini suvised reiside arvu vähendamised ja paranenud piletimüügist saadav tulu on nüüdseks andnud võimaluse mõningaseks veomahu suurendamiseks.

Kuna liini 39 hakkab teenindama AS MTG bussiettevõte, siis kehtivad sõidul samad piletid, mis on kasutusel liinidel 40 ja 57.

Avo Rahu hinnangul valmib Pullil bussidele korralik peatus-parkla parimal juhul alles jaanipäevaks. Esialgu kasutatakse seal ajutist peatust raudtee ja suure maantee vahelisel alal. Peale raudteesilda lisandub Rütavere ja Pulli tee otsa veel täiendav bussipeatus Pulli tee.

Bussid väljuvad Pärnust kell 7.50 ja 13.40; Veetornist 8.25 ja 14.20.

Samal teemal: