Värskelt avatud
Pärnu Keskus vaatega Aida tänavalt ja Põhja tänava poolses vaates

Eile avas osaühing PK Arendus Pärnu Keskuse hoone Aida ja Põhja tänava poolsetel külgedel ostjate paremaks teenindamiseks ning täiendavaid müügipindasid juurde lisades uued uksed.

 

Pühavaimu tänava suunal hoonest läbiminekut võimaldavate uste ees traditsioonilist lindi lõikamist ega pidulikke sõnavõtte ei toimunud. Sellest hoolimata võib eilset sündmust pidada Pärnu südalinna uue keskuse järgnevas arengus esimeseks tõsiseltvõetavaks edasiminekuks.

Päris märkamatult uksi siiski ei avatud ja uuele algusele tähelepanu koondamiseks pakuti ostlejatele ning muidu uudistajatele mitmesugust meelelahtust. Telepildist tuntud Marko Reikop tutvustas seitsme uue müügipinna kaubavalikut. Laval laulis Tanja Mihhailova, kelle ootele sättisid inimesed end juba vähemalt poolt tundi enne esinemist. Hea akustikaga avaras vestibülis täiendas Tanja kaunist hõbekarva häält sobivalt harmoneeruvate helidega saksofonist Timo Vendt. Mudilasi rõõmustas näomaalingute kunstnik ja ehtsa klouni välimusega meisterpuhuja väänas kõigile soovijatele toredaid õhupalliloomi. Lastele jätkus tegevust ka Pärnu Keskuse esisel platsil, kuhu olid paigutatud taevasse lendamist võimaldavad skyjump-atraktsioon ja batuut. Kes juhtus õiget momenti tabama, need võisid imetleda ka tsirkuse Madigan artistide lühikest etteastet loomade ja tule-show’ga.

Pärnu Keskus avati suure pidulikkuse ja veel suuremate kavatsustega 2009. aasta 19. märtsil. Juba siis pidi peatselt avatama ka Aida ja Põhja tänavaga külgnevad uksed, valmima pidi ka senini pooleli ehitusjärgus seisev kuuekorruseline parkimismaja, samuti kontserdimaja poolele ehitatav hoone. Nüüd paistab tardunud paigalseisak murduvat ja arendus näitab taas vaikselt liikuma hakkamise märke.

Pankrotistunud osaühingule Aida Partnerid kuulunud Pärnu Keskuse uus omanik PK Arendus OÜ, kes on seotud ka Tartu Lõunakeskusega, ehitas hiljuti valmis Pika tänava ja Port Artur 2 vahel olevale näotult seisnud tühermaale parkla sajakonnale autole.

Eesmärgil muuta Pärnu Keskus ühtselt toimivaks südalinna kaubandus-, teenindus- ja meelelahutuskompleksiks on PK Arendus võtnud nõuks rajada tulevase parkimismaja ja kontserdimaja vahele (Lai 5) hoone, millesse kavandatakse ka kobarkino. Praegune ca 6 000 m2 keskuse pind peaks uue hoone valmimisega suurenema umbes 10 000 ruutmeetrile.

Tanja Mihhailovat saadab Timo Vendt

Hetkel pole teada, millises etapis on töö Merko Ehitusele kuuluva parkimismajaga, aga teatavasti soovitakse Pärnu Keskuse, uue kaubanduskeskuse (kino) ja lõpuni ehitatava parkimismajaga moodustada terviklik ühtselt toimiv linnak. Põhja tänavat ületavate galeriide kaudu pääseks siis otse teise, kolmanda või neljanda korruse äripindadele – nagu algselt oligi plaanitud.

*

Õhupallivigurite meisterdaja kloun. Keskusest leiab pidevalt ka kunstinäituseid. Praegu näeb külastaja Üllar Kallau maalikursusest osavõtjate näitust

Samal teemal: