Maanteeamet on lõpetanud lepingud seniste ehitajatega Läti firmaga SIA Binders ja Eesti AS Koger & Partnerid, kes ei saanud oma tööga hakkama, ega pidanud kinni lepinguga võetud kohustustest ja tähtaegadest. Sellest teadmisest tulenevalt on Maanteeamet ette valmistamas uut riigihanget, mille tulemused peaksid selguma selle aasta augustis.

„Lähtudes praktikast, et reeglina on suuremahulisi riigihankeid vaidlustatud, peame arvestama asjaoluga, et reaalsed ehitustööd Ehitajate teel ei pruugi sel aastal uue riigihanke alusel alata“, ütles Toomas Kivimägi.

Pärnu Linnavalitsuse avalike suhete nõunik-teenistuse juhataja Maria Murakas-Ollo sõnul oli Toomas Kivimägi ja Tamur Tsäkko kohtumine täna väga konstruktiivne.

Maanteeameti peadirektor ja linnapea olid ühte meelt, et on vältimatu kolme tunneli ehituse lõpule viimine lihthanke korras ja nendest ülesõidu loomine võimalikult kiiresti, 2-3 kuu jooksul. Tunnelite valmimise järel kaovad praegu teel olevad poolkaared, mis on hetkel liiklusohtlikkuse peamiseks põhjustajaks.

Lõppemas on ka hange tee hoolduse teostamiseks, mille alusel toimub olemasoleval teel ligikaudu 10 000 m2 ulatuses teekatte parandamine ning teekatte märgistamine. Vajalik on ka täiendavate liiklusohutust tagavate märkide paigaldamine.

Nädala pärast toimub Maanteeameti pressikonverents, siis on võimalik täpsustada hangete tingimusi, tähtaegu ning ka edasisi töid Ehitajate tee lõigul.

„Kui õnnestub 2-3 kuu jooksul lõpuni ehitada kolm tunnelit ja ehitada tee nendest ülesõitmiseks, on loodud praegustes tingimustes miinimum aga ka maksimum, mida hetkel on võimalik väljaspool suurt hanget saavutada. Sellega on loodud sisuliselt tee remondi eelsed liiklusolud ja normaalne liiklus tagatud“, lisas linnapea Toomas Kivimägi.

Kohtumisel tõdeti, et optimistliku prognoosi kohaselt taastuvad tööd kogu trassi ulatuses uue hanke alusel käesoleva aasta septembris.

Samal teemal: