17.-19. jaanuarini viibisid Pärnu sõpruslinnas Vaasas linnavalitsuse haridus-ja kultuuriosakonna noorsoonõunik Reine Tapp, Pärnu Kunstikooli direktor Kristel Kallau ja Ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann. Visiidi käigus kohtuti Vaasa kolleegidega ja avati Vöyrinkaupungi koolis Pärnu õpilaste kunstinäitus.

Vaasas näitus ülespanek, foto Mart Kuuskmann

Vöyrinkaupungi koolis on vaatamiseks välja pandud valik Pärnu koolide 5.-12. klasside õpilaste töödest, mis on valminud aastatel 2008-2011.

Tööd on valminud Pärnu Kunstikooli poolt korraldatud konkursil. Näitus liigub edasi Variska kooli ning jääb Vaasa järgmise aasta kevadeni.

Kohtumisel Vaasa kolleegidega oli kõne all ka käesoleva aasta märtsis Ühisgümnaasiumi eestvedamisel toimuv teadmistevõistlus Pärnu ja Vaasa koolinoortele. Viktoriin keskendub Pärnu ja Vaasa sõprussuhetele, samuti on teemade hulgas Eesti ja Soome kultuur ning maateadus. Viktoriin õpilaste vahel viiakse läbi Skype´is. Esimest korda toimus sarnane ettevõtmine 2006. aastal.

Vaasas lepiti kokku tegevussuunad järgmisteks aastateks nii üldhariduse kui ka huvihariduse valdkonnas. Kõne all olid ühised koostööprojektid kunsti, muusika ja tantsu valdkonnas. Sealhulgas ka õpetajate vahetus, õpilastööde näitused ning teadmistevõistlused.

Vaasa on Pärnu vanim sõpruslinn, kellega alustati suhete loomist 1956. aastal.

Kristel Kallau paneb Vaasas näitust välja, foto Mart Kuuskmann