Vaade Viikingi siseõuele

Mullu aprillis avati Pärnus Taastusravikeskus Viiking neljas hoonekorpus, mille ehitusega alustati 2011. a augustis. Avamispäeval ütles Viiking Spa-Hotelli haldusfirma Taastusravikeskus Viiking AS-i juhatuse liige Toivo Ninnas, et täiendavaks laienemiseks ei näe ta enam võimalust: „Kõrgemale ehitada pole võimalik, sest 15 m on ette antud piiriks ja maa sisse minekut takistavad võimalikud veetõusud.“ Vaatamata varem öeldud piirangutele leitakse nüüd ikkagi uusi võimalusi ja plaanitakse järjekordset juurdeehitust.

AS TRK Viiking esitas Sadama tn 15 hoonestatud kinnistu detailplaneeringu algatamise taotluse käesoleva aasta veebruaris. Taotleja soovib ettevõtte konkurentsivõime säilitamise nimel suurendada krundil hoonestusala ja laiendada vesiravi ning SPA teenuste osatähtsust. Siseõuele soovitakse ehitada veekeskus ja saunakompleks (~1000 m²). Teise korruse tasandile kavandatakse klaasgaleriid (~312 m²) ning katuseaeda (~460 m²).

Detailplaneeringuala asub perspektiivikas elamuehituse ja puhkuseteeninduse piirkonnanas, mille eelistuseks on kesklinna ja rannapiirkonna vahetu lähedus. Planeeringuala naabruses paiknevad lisaks Viikingi hoonetele veel Pärnu Vallikääru puhkeala ja Pärnu Jahtklubi koos kaldapealse jahisadama promenaadiga. Kvartalis asub samuti kahe- ja ühekorruselisi viilkatustega korterelamuid. Planeeringu koostamiseks muinsuskaitsealal on nõutavad muinsuskaitselised eritingimused.

Samal teemal: