1990. aasta 14. detsembri otsusega nimetas ÜRO üldassamblee 1. oktoobri rahvusvaheliseks eakate päevaks. Selle sõnumiga teatati maailmale eakate inimeste vajalikkusest ühiskonnale ja soovist neid meeles pidada. Sellel päeval pööratakse enim tähelepanu eakate vajadustele, võimaluste otsimisele ja ühiskonna poolsele toetusele. Eestis hakati eakate päeva laialdasemalt tähistama 1999. aastal pärast seda kui riigis võeti vastu vanuripoliitika suunised.

Lavalaudadel esinesid laulu, tantsu, pillimängu ja isegi lühikese näitemängu katkega enamasti noored, aga oli ka vanemaid. Sõnavõttudega tervitasid eakaid TÜ Pärnu Kolledži direktor Henn Vallimäe, Pärnu Linnavolikogu esimees Cardo Remmel ja Pärnu Maavalitsuse Sotsiaal- ja Tervishoiuosakonna juhataja Epp Klooster.

Sotsiaaltöökorralduse tudengitele on iga õppeaasta algul eakate päeva läbiviimine praktiliste kogemuste omandamiseks vajalik kohustus teoreetilise õppe kõrval, millega üliõpilased saavad juurde organiseerimise oskuseid ja õpivad paremini suhtlema ning esinema. Henn Vallimäe nimetab seda väärtuslikku tööd ka noorte ja vanurite vahelise silla ehitamiseks.

Seekordset eakate päeva valmistasid ette ja viisid toreda sündmuse läbi 5 tudengineidu ja 2 -noormeest. Kontserdi lõpul oli väga armas kuulda, kuidas iga kolledži sotsiaaltöökorralduse kolmanda kursuse üliõpilane oma vanavanemaid lõbusalt humoorika kuid samas südamlike sõnadega iseloomustasid. Kelle vanaema on maailma parim küpsetaja ja kelle vanavanemad nii väga muretsevad lapselapse hea käekäigu pärast jne.

Oma sõnavõtus meenutas Vallimäe aasta tagasi samal sündmusel välja käidud mõtet, millega kavatseti avada kolledži juures eakate ülikool. Sõnum, mis tookord tekitas saalis elavat sosinat, on aastaga muutunud ülihuvipakkuvaks õppevormiks. Tänase päeva seisuga on registreerunud üle 400 osavõtja. Teades, et Pärnu kolledžis õpib ca 900 üliõpilast, on Väärikate Ülikooli osavõtlikkus tõepoolest tähelepanuväärselt suur. Veel julgustas kolledži direktor eakaid rohkem Interneti võimalusi kasutama. Ta tõi näite võimalusest paigutada perekonna pildialbum Facebook’i keskkonda. Alles hiljaaegu tagasi polnud ta sellele ise tulnud. Tegutsemismõtte oli Vallimäe saanud temast 35 aastat vanemalt, 90-aastaselt härralt, kes on olnud aktiivne Interneti mugavuste kasutaja.