Eesti Vabariigi 93. aastapäeva puhul korraldab Pärnu Noorte Vabaajakeskus Pärnumaa noortele essee- ja fotokonkursi teemal „Minu eetiline Eesti Vabariik“. Kuni 19. veebruarini oodatakse konkursile töid elektronposti aadressile info@vabaajakeskus.ee. Essee pikkus võib olla kuni kaks A4 lehekülge. Noortel fotograafidel palume lisada oma tööle paarilauseline tutvustus. Oluline on, et foto oleks minimaalselt 1500 pikslit. Fotod prinditakse ja raamitakse noortekeskuse poolt. Kõigile töödele palume lisada kindlasti oma nimi, vanus ja kontakt.
Konkursile laekunud töid hindab žürii, kuhu kuuluvad filosoof Mats Volberg, Risto Tamm, noortekeskuse galerist Dago Siim ja juhataja Annely Reile.

Võidutööd trükitakse ja avaldatakse Pärnu Postimehes peale konkursi lõppu. Lisaks on võitjatele hulganisti auhindu.

Võitjad kuulutatakse välja 23. veebruaril algusega kell 13 Pärnu Noorte Vabaajakeskuses, Noorte väljak 2, toimuval mõttetalgul, kuhu on noored oodatud filosoofi Mats Volbergiga arutlema teemal „Minu eetiline Eesti Vabariik“. Koos püütakse leida vastuseid küsimustele - mis on eetika, kas me oleme eetilised ja kui tähtis on Eestis olla eetiline. Eriti on oodatud arutelule lõpuklassid, kel ees kevadel suur kirjandi kirjutamine. Mõttetalgutele registreerimine toimub kuni 22. veebruarini meilile info@vabaajakeskus.ee

Mõttetalgud lõpetab Pärnu Noorte Vabaajakeskuse IN Galerii fotonäituse avamine algusega kell 15.

Ettevõtmist toetab Pärnu Linnavalitsus ja Kultuurkapital.

Päev kulmineerub Eesti Vabariigi 93. aastapäeva auks korraldatud Pärnu linna ja maakonna noorte rongkäiguga Alevi kalmistult Vabadussõja ausamba juurest Rüütli platsile ja edasi Endla teatrihoonesse suurele kontserdile, milles osalevad nii koolid, noorteorganisatsioonid kui ka noorteühingud.

Täpsema info konkursside ja mõttetalgu kohta leiab vabaajakeskuse kodulehelt www.vabaajakeskus.ee Küsimuste korral kirjutada meilile info@vabaajakeskus.ee. Õhtul toimuva rongkäigu ja kontserti kohta saab lisainfot peakorraldajalt Marko Karjuselt markoasom@gmail.com

Samal teemal: