23. juulil peetakse Treimanis II laulupäev, kus esinevad suvise kavaga Pärnumaa segakoorid Torist, Sindist, Paikuselt, Audrust, Treimanist ja Vändrast. Lisaks esineb Sindi sõpruskoor Üits Viis Mulgimaalt, Tarvastust. Tantsulusti toovad Treimanisse lisaks oma valla taidlejatele Salacgriva ja Sindi tantsurühmad ning rahvamuusikud. Kontserdi järel saab peoga jätkata ansambli Vanad Sõbrad saatel.

Vanad Sõbrad on Tori valla kahemehebänd, kelle esituses kõlab tantsumuusika naturaalsetel instrumentidel. Ansambli repertuaari on kogutud rahvalikke lugusid ja tuntud esinejate poolt omaseks mängitud palu. Esitatakse ka nende endi loodud muusikapalasid.

Pillimehed Oskar Tominga ja Margus Siilak on erinevates koosseisudes musitseerinud kümmekond aastat ja selle aja kestel on pundi esinemiskava valikusse siginenud mitusada lugu. Oskar Tominga musitseerib akustilise kitarri, taldrikute ja laulmisega. Margus Siilak laulab samuti, muusikainstrumentideks on akordion ja suur trumm.

Esimene Pärnumaa segakooride laulupäev toimus Treimanis eelmisel aastal.  Tookord esines 6 koori Pärnumaalt, lisaks Lehtse Kammerkoor Lääne-Virumaalt ja Audru sõbrad Rootsist, Haltahammerist. Lauljate kõrval esinesid Häädemeeste valla rahvatantsijad ja Ainaži linna segarahvatantsurühm Lätist.

Ka siis toimus pärast kontserti simman. Esmalt mängis Lehtse kapell ja hiljem tehti väheke tantsumuusikat Audru Sinikaga.

Käesolevat sündmust toetavad Pärnu Lahe Partnerluskogu, Leader Programm, PRIA ja Eesti Kultuurkapital.