Ideekonkursil oslejad

Eile toimus TÜ Pärnu kolledži, Eesti Ühiskonnaõpetajate Seltsi ja Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsiooni ühisel ettevõtmisel seitsmendat aastat Pärnumaa koolide tulevikutegijate ideekonkurss, mille teemaks oli sedakorda „Kodukoht tuntuks!“

Ideekonkursi projektijuht Mari Suurväli ütles, et iga aastaga suureneb osavõtjate hulk. Algklasside arvestuses osales Sindi Gümnaasiumist 6 võistkonda ja üks Pärnjõe Põhikoolist. Põhikooli astmes võistles 3 Pärnjõe Põhikooli ja 1 Sindi Gümnaasiumi võistkond. Pärnu Ühisgümnaasium ja Koidula Gümnaasium oli mõlemad esindatud 6 võistkonnaga, Häädemeeste Keskkool 4 ning Pärnu-Jaagupi Gümnaasium 2 võistkonnaga. Siiski oodanuks Suurväli veelgi suuremat osalust, kuid üldkokkuvõttes jäi ta päevaga täiesti rahule.

Paarikümne hindamiskomisjoni liikmete hulgas oli õpilasi, omavalitsuste esindajaid, firmade töötajaid ja teisi, kaasa arvatud Maaleht. 28 osaleva võistkonna seast pidi žürii leidma parimad väljapanekus, idee originaalsuses ja esitluses, mis polnudki kerge ülesanne, sest kõik õpilased püüdsid anda endast parima.

Algklasside (2.-4. klass) I koha vääriliseks tunnistati Sindi Gümnaasiumi võistkonna Eestimaa Konsumitesse müügiks sobiv lauamäng „Kuhu minna Sindis“. Õpilaste Eliis Sillaots, Roode-Marie Proover, Kristiin Jefimov ja Robin Semmel juhendaja on Eneli Arusaar. II kohale tuli Pärnjõe Põhikooli võistkond Savi- ja kipsipäev Pärnjõel, juhendaja Eve Sikka. III kohale jäi Sindi Gümnaasiumi võistkond Ajalooretk Sindis, juhendaja Eneli Arusaar.

Põhikoolidest (5.-9. klass) võitis I koha Pärnjõe Põhikooli võistkond SLP (skaudilaager Pärnjõel), õpilased Helina Karro ja Kadi Raudsepp, juhendaja Eve Sikka. II koht kuulus Sindi Gümnaasiumi võistkonnale Sindi kuulsaks, juhendaja Eneli Arusaar. III koht läks Pärnjõe Põhikooli võistkonnale Talendid Pärnjõel, juhendaja Eve Sikka.

Gümnaasiumide arvestuses oli parim Pärnu Ühisgümnaasiumi võistkond Groundscraper. Õpilasi Egert Linkmann, Jan Võigemast, Carl Tõnismann ja Robin Reidmaa juhendab. II koha võitis Pärnu Koidula Gümnaasiumi võistkond Korvpalli ööturniir. III koha võitis Häädemeeste Keskkooli võistkond Rüütlihõrgutised. Kõigi kolme kooli õpilaste juhendaja on Mari Suurväli.

Meenutuseks, et Sindi ja Pärnjõe koolid jagasid algklasside ja põhikooli arvestuses ainsatena omavahel parimaid kohti esimese kolme hulgas ka möödunud aastal. Gümnaasiumite arvestuses sai siis I koha Pärnu-Jaagupi Gümnaasium. Mullu oli teemaks „Paneme kodukoha endast rääkima“ ja tunamullu „… et aastaringselt oleks suvepealinn põnev“. Aastate lõikes paistab erilise aktiivsuse ja ootamatute mõttelendudega silma Sindi Gümnaasium. Samuti on märkimisväärselt osavõtlikumad ja edukamad eelkõige need koolid, kus õpilased saavad teadmisi majanduse vallas ning harjutatakse aegsasti ettevõtlikult mõtlema.

Samal teemal: