Fotodel: 1) Enn Auksmann tsiteerib Makabeide raamatut; 2) Pärjad austuse märgiks

Täna keskpäeval rivistusid Pärnus Vabadussõjas langenud sangarite mälestusmonumendi juures oma lippudega auvalvesse Eesti Sõjameeste Pärnu Ühendus ja Kaitseliidu Pärnumaa malev.
Kaitseliidu Pärnumaa malev, Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Linnavolikogu, Pärnu Maavalitsus, kaitsejõud, Eesti Sõjahaudade Hooldeliit, Pärnumaa Muinsuskaitse Selts, Pärnu Kuninga põhikooli noored ning erakonna Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnumaa osakond asetasid pärjad või lillekimbu ausamba jalamile. Esines Pärnu sõjameeste meeskoor Helle Kullamaa juhatusel

Fotodel: 1) Kaitseliidu Pärnumaa malev; 2) Pärnu sõjameeste meeskoor ja Helle Kullamaa

Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann meenutas enne Tartu rahu saabumist toimunud suurt ja kohutavat ilmasõda, mis pani inimesed uskuma, et midagi sarnast ei kordu enam iialgi. Ometi kordus juba paarikümne aasta pärast kõik uuesti ja kordades hullemal moel. „Päris rahu pole praegugi,” tõdes Auksmann. Piibli teksti abil esitas ta võrdluspildi iisraeli rahva ja eestlaste sarnasest saatusest. Kõneldes raskustest, mis praegu pole sõja õudustega segatud, soovitas ta raskustega toimetulekul panustada rohkem isiklikule vastutusele.

Fotodel: 1) Eduard Rajari, Tiina Tojak ja Olav Esna asetavad pärja; 2) Kuninga põhikooli õpilased toovad lilled

Pärnu Linnavolikogu aseesimees Jüri Kask ütles, et Vabadussõja võit ja Tartu rahu on viimase tuhande aasta kõige suurem saavutus. Ta tundis head meelt, et käesoleval korral tulid Vabadussõja monumendi juurde Tartu rahu 90. aastapäeva tähistama vähemalt Pärnu Kuninga põhikooli õpilased ehkki kutsutud olid kõigi koolide esindused.

Fotodel: 1) Pärnu Kuninga põhikooli õpilased; 2) IRL-i Pärnu piirkonna arendusjuht Raul Sarandi

„Minu unistuseks on, et Tartu rahu, kui Eesti riigi sünnitunnistus, kuulutataks riigipühaks,” avaldas soovi Adamsoni mälestussamba taastaja Eduard Rajari, kes Pärnumaa Muinsuskaitse Seltsi liikmena näeks samuti taolisel üritusel tunduvalt arvukamal hulgal noori inimesi. Ühtlasi soovinuks ta tütarlaste kõrval näha vähemalt sama palju noormehi, kelle ülesandeks on Eesti riigi kaitsmine.