Ettevalmistustööd lumelinna ehitamiseks algasid sellega, et osa parklana kasutatud alast on lumevalliga juba autodele suletud ja väljak tasandatud. Käesoleva nädala jooksul veetakse kohale puhas lumi.

Lumelinna ehitamist koordineerib Pärnu kunstnik Üllar Kallau, kes omab suuri kogemusi täiesti erinevatest materjalidest skulptuuride valmistamisel ja on ka varem ise lumest suurepäraseid taieseid valmistanud.

Pärnus toimuvat hansa-aastat silmas pidavalt kavatsetakse ehitada lumest vanalinn koos Tallinna Väravat ja bastioneid kujutavate makettidega.

Ehitusest osavõtjaid oodatakse kuni 8-liikmeliste meeskondadena.Võistkonda võiks soovitavalt kuuluda vähemalt üks täiskasvanud liige. Hiljemalt 14. jaanuariks tuleb meeskond eelnevalt registreerida aadressil info@vabaajakeskus.ee või helistades telefonile 55514080 (Annely). Soovitatavalt võiks meeskonna esindaja tulla infotunnile koos kavandiga, mis tagab plaanitava ehitise jaoks piisava suurusega lumetooriku broneerimise või tellimise. Infotund peetakse 15. jaanuaril, kell 16 00, Maarja-Magdaleena Gildis (Uus tn 5) nukukojas. Teabetunnis saab erialast nõu Üllar Kallault.

Töö käigus saab toetuda vaid oma käte jõule, sportlikule visadusele ja töötahtele, seega elektrilisi vahendeid kasutada pole võimalik. Lumetooriku kujundamiseks tuleb võistkondadel endil varuda vajalikud tööriistad. Headeks töövahenditeks on kühvel, labidas, kellu, ämber. Vesi on korraldajate poolt kohapeal kättesaadavaks tehtud.

Võistlustöö peaks vastama temaatikale ning sisaldama mängulisi elemente. Ehitus peaks olema lisaks temaatikale ka võimalikult funktsionaalne ja sisaldama mänguliselt kasutatavaid elemente nagu liulaskmise võimalus, läbipoetavus, keerdkäigud, astmed, ronimine, maja-funktsioon jne.
Ehitajatele pannakse südamele, et peamiselt lastele mõeldud lumest valmivad atraktsioonid peavad olema kindlasti turvalised, mis välistaks kaelavarisemise riski, liig järsult turnimiselemendilt kukkumise või kinnijäämise.

Igale tööle on kohustus lisada lumelinna avamise hetkel elav tuli õueküünalde või tõrvikute näol. Väikelastele luuakse oma lumenurgake, kus pisemad osalejad ja muidu lumesõbrad saavad ehitada oma lumelinna, lumememme või meisterdada lumest muud meelepärast.

Juhul kui kavandatav lumerajatis vajab eelnevat ettevalmistust või selle ehitamisele kulub üle nelja tunni, siis on võimalik ehitamist alustada juba eelneval päeval, kuid lõppviimistlus peaks jääma siiski ürituse päevale, 17. jaanuarile ja ajavahemikku kella 10.00-st 15.00-ni. Lubatakse kasutada kunstiõpetajate ja teiste asjatundjate abi. Võistkondadel palutakse kasutada teistest võistlejatest eraldavat ühist märgistust, milleks võivad olla sildid, sallid vms. Igale töö juures peab olema hindamise ja avamise hetkel elav tuli kas õueküünalde, tõrvikutena.
Meeleolu loovad huvikoolide noored tantsijad. Pärnumaa Naiskodukaitse pakub suppi, Lions Klubi Koidula kosutab sooja kakaoga. Perepäeva juhib Jüri Soo. Valminud töödest valib žürii välja parimad ja toimub lumeehitajate autasustamine. Parimatele skulptoritele on välja pandud auhinnad ürituse sponsorite poolt. Ka lumenurgakese tublimaid lapsi ootavad toredad autasud

Päeva läbiviiad on Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Noorte Vabaajakeskus, Pärnu Kunstikool, Pärnu Kunstide Maja, Maarja-Magdaleena Gild ning AS Port Artur. Toetavad Strand SPA & Konverentsihotell, SPA Estonia, YIT Ehitus AS, Rautakesko AS Autoekspert kauplused (KG Knutsson AS), Bauhof kauplused (Ehitus Service OÜ), AS ELWO ning AS Pärnu Vesi.

Samal teemal: Lumelinna juhend

Vaata samuti anu kommentaari: “Sindi lumelinn 2010”