Linnapea unistustest, mis on sama pehme kui lumi ja sama säravad kui taevatäht

„Mul on rõõm teid näha Sindi jõulukontserdil ja tervitada linnavalitsuse nimel,“ ütles Sindi linnapea Anu Vassvik, kes jagas rahvaga mõtteid, mis teda saatsid talviselt tuisusel teel täna õhtupoolikul seltsimajja. „Siia tulles mõtlesin, et täna ei hakka rääkima poliitikast, majandusest ega eelarvest, vaid tahaksin hoopis kutsuda nautima seda imelist jõuluaega,“ mõtiskles linnapea, kes küsis kas me veel mäletame paari aasta tagust kurtmist, et talv on ilma lumeta. „No nüüd me seda küll enam öelda ei saa!“ Sellega seoses tegi ta ettepaneku võtta oma lapsed, vanaemad, vanaisad ja minna metsa, viia loomadele süüa ning kuulata metsa vaikust. „Kuulake kuidas lumehelbeke kukub - või otsige kodus hoopiski pannid välja, vormid välja, võtke välja taignarullid ja tehke koos perega piparkooke ja nautige seda, et saate perega koos olla, nautige seda aega ja nuusutage, kui hästi lõhnab värskelt ahjust välja võetud piparkook,“ esitas Anu Vassvik värsilise rõhuga kauneid mõtteid. Tema arvates peaks jõulud olema selline aeg, mil tuleb ära unustada argipäeva mured ja rutt ja olla tänulik selle üle, mis on sinu ümber, kes on sinu kõrval ja unistada. „Unistage näiteks sellest, et igal aastal oleks talv, kus on lund, kirgas kevad, suvi, mis on soe või särav sügis,“ tahtes sellega seoses soovida sära silmadesse, südamlikke kokkusaamisi jõuluajal ja ikka suuri jõulupühasid, mida saaksime nautida.

„Sindi linna kaunis kodu 2010“ võitja

Fotodel: Sindi linnapea Anu Vassvik annab üle "Sindi kaunis kodu 2010" aunimetuse konkursi võitjale

Täna tehti teatavaks seni saladuses hoitud käesoleva aasta linna kauneima kodu omaniku nimi ja tema kodu asukoht. Sindi Linnavalitsus tänas ja tunnustas Monica ja Arko Kaske, kelle kodumaja asub aadressil Tihase tänav 39, Sindi linna kaunimaks muutmise eest.

Sindi sportlaste tunnustamine

Sindi linnavalitsus tänas ja tunnustas paljusid Sindi Spordiklubi Kalju sportlaseid ja treenereid: Janet Tamm, Hendrik Tamm, Siiri Univer, Ülle Miil, Jüri Siigur, Erik Volõsko, Šamil Kurbanov, Kristo Kalmo, Maarika Buht, Sten Sillaots, Allan Kuusik, Marko Buht ja Merilin Nõmm.

Treeneritest olid tänu väärilsed Janet ja Hendrik Tamme kabetreener Arvi Tamm, Erik Volõsko ja Šamil Kurbanovi poksitreener Jüri Mozessov, tõstetreener Juhannes Kask ja Merilin Nõmme lauatennise treener Andres Kull.

Veel tänati Sindi kultuuri- ja spordielu toetajaid Fein-Elast Estonia juhatajat Urmas Mägi ja Pajo trükikoja juhatajat Urmas Savi. Samuti tunnustati Sindi Sõprade Seltsi.

Kontserdi kava

Karin Taukar, Kristel Reinsalu, Rein Vendla
Šal-lal-laa, Üits viis, Sindi Laulukoor, ühendkoor

Kontsertosas esinesid Sindi Laulukoor ja ansambel Šal-lal-laa Kristel Reinsalu juhendamisel, Tarvastu segakoor Üits viis Karin Taukari juhendamisel ja Pärnu Noorte Puhkpilliorkester Rein Vendla juhendamisel. Esitati valdavalt jõululaule nagu Jean Sibeliuse „On jõuluvaikus üle maa“, Lea

Kabrali „On vaikne jõuluöö“ jt. Imetlusväärselt humoorikalt kõlas Pärnu Noorte Puhkpilliorkestri esituses „Sindi liuväli“, mis teenis publiku tormilise aplausi ja vilekoori. Orkestri dirigent Rein Vendla on sama huumorimeelne – ütles, et olevat eile lehest lugenud Sindi liuväljast ja kohe olevat ka sel teemal lugu valminud. Andekas kompositsioon ja muidugi ka väga head esinejad, kes suutsid ainuüksi pasunate puhumisega panna rahva südamest naerma. Üits viis tutuvustas end selliselt, et tegelikult oskavad nad rohkem kui ühte viit ja kuna nad olid kuulnud Sindi Laulukoori papa Jannseni aegsest vanusest, siis käisid enne Sinti tulekut eelnevalt kolmes kirikus esinemas.