Kanuumatkadega on käidud kevaditi Läti jõgede kärestikel ja Soomaal. Sindi Avatud Noortekeskuse korraldusel ja Viljar Viigi juhtimisel toimus 26. ja 27. augustil kanuumatk, millega alustati Tori-Jõesuust ja sõideti Sindini. Matkal osales 8 inimest kolme kanuuga. Igasugused äpardused jäid olemata, aga kanuu ümberminekut prooviti selleks, et vajaduse korral oskaks õnnetusse sattunu aluse tagasi pöörata. Ööbiti telkides ja tehti ise lõkkel süüa. Ilm oli õnneks väga ilus ja soe.

Rail, kes on aktiivne matkaringi liige, jätkus nende kahe päeva kohta ainult kiidusõnu. Uhkusega hääles teatas ta, et proovis ära ka kanuu ümberminemise ja tagasikeeramise. Ave, kes osales kanuumatkal esmakordselt elus, oli see suur elamus, mis jääb meelde kogu eluks.

Matkapildid on Viljar Viigi tehtud

Millised on olnud seitse aastat matkaringi noortekeskuses, sellest kirjutab lühikese kokkuvõttena Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent.

Pärnu Matkaklubi teeb kahjuks viimaseid hingtõmbeid, aga noorte hulgas on matkamine endiselt popp.

Noortekeskuses alustati matkamisega kohe esimesel tööaastal. ANK projektidest saadud telgid, magamis- ja seljakotid kulusid marjaks ära ning vabatahtlik juhendaja Andres Väljaots oli alati nõus noortega ka kõige ekstreemsematesse paikadesse kaasa minema. Siinkohal temale veelkord suured tänud noorte juhendamise eest! Eriti on meelde jäänud Hundisilma järve otsimine, mis asub kaugel-kaugel rabade keskel. Seda imelist veesilma on näinud suhtelised vähesed ja meie matkajad seda esimese korraga üles ei leidnudki. See matk lõppes Urumarja lähedal saarel, kuhu tuli sõuda Andrese paadiga. Omapärane ööbimiskoht, kalapüük ja uhhaa valmistamine väikesel maalapil keset vett on noortel siiani meeles.

Varaait erinevatest projektidest saadud rahaga muretsesime matkaringile juurde mägimatkavahendid, mis oma kõrge kvaliteedi tõttu on väga kallid. Meil on spetsiaalsed telgid, magamiskotid „Kamtšatka“ ( taluvad -28C ja on isedesinfitseeruvad ) , kassid, kiivrid….

Esimesed teoreetilised ja praktilised teadmised saime Tallinna mägironijalt Üllar Põllult, kes on vallutanud maailmas väga kõrgeid mägesid ja viimased korrad teinud seda koos abikaasaga. Tema tuli Tallinnast kohale ja tegi noortele pärast teooria õpetamist esimese praktilise ronimiskursuse vana tamme otsas, kuna ronimisseina sel ajal veel polnud. Muretsesime kummist kanuud ja viimase Varaait projekti rahast ehitasime ronimisseina, millega täitus noorte suur unistus. Eelmisel aastal lisandus ronimisseinale negatiivne kalle, mis võimaldab harjutada ronimist, toidu valmistamist ja ööbimist, kui ise ripud negatiivsel kaldel. Seina kasutamine muutus kordades huvitavamaks ja võimalusterohkemaks. Viimased aastad juhendab matkaringi „paberitega“ entusiastlik treener Viljar Viik, kellel endal on kõrgemate mägede alistamise kogemus. Tänud, Viljar, ja jõudu!

Talvel käiakse jääseinal kassidega ronimist harjutamas. Populaarsemaid kohti on Anelema karjäär.