Näituse avapäevaks valiti teadlikult mihklipäev, mis Juliuse kalendri järgi langeb 29. septembrile. 4. ja 5. sajandil alguse saanud suur usupüha ühtis paljudes Euroopa maades lõikuse ajaga. Mihklipäevaga lõpetati põllutööd ja väliskarjatamine. Mihklipäeval tapeti lammas, valmistati sülti, klimpide ja aedviljaga lihasuppi, pruuliti õlut, küpsetati rukki-, odra- ja nisuleiba ja võeti palju muudki toidu tegemisel ette.

Nunnude näituse avapäeval suurt pidu siiski ei peetud, aga Sirje Vill pakkus kastmesse kastmiseks maitsvaid porgandeid ja Ene Michelis oli küpsetanud leiba. Tema rääkis ka lähemalt mihklipäevaga seonduvatest tegevustest eesti rahva kombestikus.

Näitusele tõid huvitavamaid leide 13 inimest, kes elavad Sindis või on mingil muul viisil selle linnakesega seotud. Enamike ruumi sisenejate silmad peatusid kõigepealt suurel kõrvitsal, mis kuulub Valentina Tuurmaale. Üksinda poleks ta seda trepist teisele korrusele küll suutnud sikutada. Aga kahe mehe käterammule olevat selle ümariku müraka kaal siiski alla vandunud. Raskust olevat tollel kõrvitsal ca 75 kg, mis jääb siiski Eesti rekorditest tublisti maha, kuid Sindi oludes on kindlasti hea eeskuju naabritele mõõduvõtuks.

Suurustest paistab teistest väljapanekutest silma ka üks hästi suur murumuna, mis annab peaaegu päris palli mõõdu välja.

Nunnusid ei hinnata üksnes suuruse ja kaalu järgi vaid ka mitmete muude näitajate järgi. Millised need kõik täpselt on, polegi omavahel kokku lepitud ja mõni asi võibki jääda saladuseks, mille põhjal keegi sedelile oma eelistuse kirjutab.

Sindi Lasteaia „Lepatriinude“ rühma poiss Virgo Mitt on toonud näitusele kaks suurt isuäratava välimusega porgandit.  Vastupidiselt Virgo hästi kasvanud porganditele on Ene Michelis leidnud üksteise vahel lõplikult keerdu ja eri suundades haraliseks kasvanud porgandid. Isevärkki viguriteks on ka kartulid kasvanud, mis meenutavad just seda, mida keegi oma fantaasia nägemuses oskab ette kujutada.

Anne Pusse võttis kodunt kaasa hästi

vana kaalu, mille ühele taldrikule ladus paradiisiõunu ja teisele kuldrenette. Terve hoburakend sibula ja porgandiga on samuti Anne Pusse toodud.

Anne Ats tõi raamatukokku külalistele vaatamiseks kasvuhoone, mille oli ise kingituseks saanud. Tagasihoidlik näitus on raamatukogu sõpradele meeldivaid väikesi üllatusi täis. Raamatukogu direktor Ene Michelis on koos teiste töötajatega juba otsustanud, et esimene katse ei jää viimaseks ja järgmisel aastal võetakse mihklipäeva vastu suurema väljapanekuga. Täpsemad kavad jäetakse praegu veel siiski targu üksnes enda teada.

Hääletuskasti lastakse sedel enda poolt parimaks tunnistatud nunnu poolt
Sirje Vill pakub porgandit; Anne Pusse sibulad ja porgandid