Saialilled ja Sinililled soovisid end koos Priiduga pildistada

Eile külastas Endla teatri näitleja Priit Loog Paikuse Lasteaia Mesimumm kõige vanemaid lapsi Sinilille ja Saialille rühmadest ning vastas mudilastele huvi pakkunud küsimustele.

Priit nihutab tooli lastele lähemale; Priit mõõdab välja õngitsetud kala pikkust

Kui paarkümmend kuue kuni seitsmeaastast Mesimummi mudilast olid kõik muusikatuppa kogunemise järel leidnud endile kohad sõõris ümber Priidu asetatud pisikestel toolidel, küsis õppealajuhataja Leila Feldmann lastelt, et kas keegi ka tunneb seda noormeest. Mõned arvasid, et Priit on Reporteri saatest, teised kaldusid Krimi kasuks. Kuid oli ka suur hulk nutikamaid, kes tundsid Priidu ära TV3 improvisatsioonikomöödiast „Vilde tee“.

„Kuidas on olla rahva ees? Mida sa teed kui laval läheb kõht tühjaks?“, küsis 6-aastane Loora. Sama vana Grete muretses sellepärast, mida teha kui laval lähevad sõnad meelest? „Kes peale sinu veel laval esinevad?“, uuris Kristin ja Johanna tahtis teada, mis meeldiks Priidule kõige rohkem näitlemiseks? Lapsed said kõigile oma küsimustele vastused ja kuulsid veel rohkemgi, ka seda, et Priit on 27 aastane ja õppinud näitlemist Viljandis. Tema õpetaja on olnud Kalju Komissarov. Lemmiklooma tal ei ole, aga kilpkonn on tal küll olnud. Kahjuks teinekord lemmikloomad lahkuvad siit ilmast ja seni kui Priit otsis selle selgitamiseks paremaid väljendusi, said lapsed hõlpsamini ja ilma ilustamiseta öeldud, et tema kass või koer on lihtsalt ära surnud. Aga peamiselt räägiti ikka elust ja näitlemisest.  Kui näitlemisest ja teleesinimeisest pisut aega vabaks jääb, siis on Priidu üks meelistegevusi kalal käimine.

Tänutäheks külastuse eest kingiti Priidule Mesimummi logoga kotikese sees mett, küüslauku, sidrunit ja teed.

Lõpuks jagati pisiikestele teatri ja näitleja sõpradele ka väikesed pildid külla tulnud Priidust. Sellele paluti kirjutada autogramm. Autogrammi saamiseks võtsid lapsed kenasti järjekorda, mille lõppu seadsid vaikselt end kohale ka õpetajad.

Põhjuseid, miks näitleja Mesimummidele külla kutsuti ja Priit nii sõbralikul lahkel meelel kutse vastu võttis, oli päris mitu. Esiteks on märts teatrikuu ja teiseks on Paikuse lasteaias palju näitemängu. Juba järgmisel nädal mängib neljal päeval lasteaia andekas personal äsja valmis saanud uut etendust „Karupoeg Puhh“ ainetel. Vähe sellest, et õpetajad ise näitlevad, ka lapsed on kaasatud teatri tegemisse.

Alates möödunud aasta sügisest on olemas viiest Saialille ja ühest Karikakra rühma lapsest koosnev mudilaste näitetrupp. Osaletakse draamamängulises protsessis, nagu Jaanika Tamm võõrapäraste sõnadega püüdis selgitada. Tegelikult pidi asi laste jaoks olema väga lihtne ja mänguline, tekstid jäävad neile hõlpsasti meelde ja tihti teevad päris omaloomingut. Abiõpetaja Jaanika Tamm on näitekunsti õppinud ja oskab ääretult hästi ise mängida ning panna ka pisikesed hoolealused näitlemise lusti tunnetama. Ka kõik lasteaias etenduvate stsenaariumite tekstid koostab tema. Kuuele lapsele mängimiseks loodud muinasjutu koostas samuti Jaanika Tamm. Mängitava jutustuse pealkiri on „Punamütsike, kes tahtis saada päkapikuks.“

.