”Paljud sintlased mäletavad veel 80-ndaid, kui lumelinna ehitamine oli Sindis igatalvine traditsioon, kus osales palju linnakodanikke ja linnaasutusi. Soovime koostöös Sindi Linnavalitsusega selle toreda traditsiooni Sindis taaselustada,” ütlevad Anu Pikk ja Annika Burket, kes kutsuvad 17. jaanuaril toimuvale üritusele “Sindi lumelinn 2010”. Sindi Seltsimaja juures kavatsetakse kaaslinlastega ühiselt luua toredaid lumest ehitisi ja veeta mõnusalt pühapäeva.

Ehitus algab kell 10.00 ning lumekujud peaksid valmima kl.15.00.
Korraldajad tagavad vajaliku lumekoguse ja vee. Vajalikud tööriistad tuleks ehitajail endil kaasa võtta.

Võistlejatele pakutakse suppi ja lõkke juures saab nina soojendada.
6-8 liikmelistel võistkondadel palutakse osavõtust eelneva registreerimisega teada anda meiliaadressil pikkanu@hot.ee või telefonidel 53603552 ja 559 96334.

Repliigina meeldiva teate juurde

Reedel avaldatud artikli „Lumelinnad Sindi ajaloos” järel sain tagasisidena mitmeid teateid ja arvamusi. Esitan siin teksti, mille saatis Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent, kes töötas kaua aega Sindi Gümnaasiumi huvijuhina: „Kui olin koolis huvijuht, viisime aastaid läbi lumelinnakuid ja minu ajal tehti ka see trepp, millest Priit rääkis. Pildid jäid minust maha koolimajja, albumisse. Gümnaasiumi õpilaste kätte andsime alati kolmnurkse ala koolimaja Pärnu mnt. poolsel küljel ja seal olid tõelised meistriteosed, mida käidi ka Pärnust vaatamas ja kus Sindi lapsed said lõbutseda koobastes ja lossides.” Kuna üheaegselt Sindiga toimub ka Pärnus lumelinna ehitus, siis on Sindi linnal paras aeg võistelda mitte ainult omavahel vaid ka naaberlinnaga.

Samal teemal: