Kalamehed on pilgud jõele suunanud

Endrik Tõnsberg, Eesti Harrastuskalastajate Liidu juhatuse esimees vaatas reedel võistluspaika üle ja oli jää seisundiga Pärnu jõel täiesti rahul. Jää paksus pidavat olema 40 cm. Sellise paksusega jää püsib kestvate plusskraadide juures kindlasti ohutuna ja võistluse toimumist sulailmad ei takista. Tõnsberg ütles, et jää lagunemist kiirendaks ere päikese valgus, aga seda õnneks praegu ei ole. Püügikoht tähistatakse kuuskede ja punaste lintidega. Raskusi võib tekkida jääle pääsemisega, sest kalda ääres on vett ja mõnest kohast jää ka lahti.

Võistlusel osalejate registreerimine algab tund enne keskpäeva Jääfestivali alal. Tõnsberg ei osanud arvata, kui palju kohale tullakse. Eelmise aasta kogemuse põhjal võiks siiski kuni 30 õngitsejat oodata. Kaugemalt saabujateks on leedukad.

„Praegu on jää all liikumas särg, ahven, kiisk, latikas. Eksikombel võib liikuda ka siig, lõhe või forell, veel vähem haug,“ rääkis Tõnsberg ja rõhutas, et tuleb järgida kõiki harrastuspüügi reegleid. Eriti peab tähelepanu pöörama vimmakalale, mille alammõõt on Pärnu jões 30 cm. Keelatakse eluskala söödaks kasutamist, samas peibutussööda tarvitamine on lubatud. Püügivahenditeks võivad olla kirptirk ja sikuti, aga samaaegselt lubatakse kalapüügil kasutada vaid ühte püügivahendit. Võistlejate vahemaa peab jääma üksteisest vähemalt 5 m peale. Võisteldakse ainult ühes võistlusklassis, parimatele jagatakse auhindu ja võitja saab meistritiitli.