6. septemril toimus Pärnus sääreväristajate kestvussõidu karikasarja viimane etapp, mis peeti esmakordselt Auto24 ringrajal. Võistlus toimus vahetult pärast Eesti meistrivõistlusi mootorrataste ringrajasõidus. Stardis oli 58 sääreväristajat, mis on kõigi aegada punnvõrri kestvussõitude rekord ning ka auto24 ringrajal võistlustel osalejate rekord.

Fotod: Heili Piiber

Võisteldi 2,1 km pikkusel ringil ning võistlus kestis natuke alla 4 tunni. Retro klassis said kaksikvõidu Janek Molotovi võistkonnad ning kolmandaks tuli Janek Filippovi võistkond. Esikolmik läbis võistluse jooksul vastavalt 90, 88 ja 87 ringi. Sport klassis, kus on sääreväristajate tehniline “tuunimine” rohkem lubatud, oli võidukas Hannes Blehneri võistkond (99 ringi), teiseks tuli Mikk Roosnurm (98 ringi) ja kolmandaks Mati Mõttuse võistkond (96 ringi). Hiinakate klassis võttis ülivõimsa võidu teiste ees Hälis Klemm-Kala võistkond (85 ringi). Kokku läbisid 58 võistkonda täpselt 3600 ringi ehk u 7560 km.

“Sõita Riia inseneride teosega ilmselt põhjamaade parimal ringrajal, lõi üleva emotsiooni” kommenteeris võistlust punnvõrride kestvussõidu karikasarja peakorraldaja Aimar Parm. “Stardifoor, värske asfaltkate, Iauged kurvid, pit-lane ja boksiala - tõepoolest maailmaklass. See oli võrrimeestele uus kogemus. Ringrajaetapiks tehti masinale eriline ettevalmistus. Vanast kompressorikattest valmis esigondel, esiamordid keerati poltidega jäigaks ning rehvid pumbati kivikõvaks. Leistang sai alla pööratud ja jalatoed tahapoole viidud. Sedasi gondlisse varjudes, millele lisada õhtupimedus ja jahe õhk, tekkis tõepoolest mulje kihutamise võimalikkusest punnvõrriga," lisas Aimar Parm.

“Tehnilisest aspektist oli võistlus väga huvitav,” sõnas võistluse tehnilise komisjoni juht Andres Põldver. “Võrreldes tavalise off-road võistlusrajaga puudus tolm ja raputamist oli oluliselt vähem, kuid teisalt piinas masinaid pidev kaas põhjas sõit ja punnvõrri jaoks suured kiirused. Parandamisi oli küll, kuid need puudutasid mootorite remonti ja rehvide vahetust”, lisas Põldver.

Selleks hooajaks on punnvõrride kestvussõidud sõidetud, kuid järgmisel hooajal läheb “kihutamine” jälle lahti. Lähemalt teavet leiab siit.