Alla langevad värvilised vaibad muudavad ruumi näiliselt tublisti kõrgemaks. Vähemalt sellise esmamulje sain siis, kui astusin sagedasti külastatava ruumi uksest sisse. Erinevalt varem korraldatud maalinäitustele teevad seinu katvad vaibad Sindi Linnaraamatukogu laenutusosakonna eesruumi väga hubaselt soojaks, kuhu tahaks pikemalt peatuma jääda. Huvitav, et vaiba paitavat kaunidust võib tajuda teisiti kui näiteks maali vaadeldes, kus lähed silmadega otsekui pildi sisse.

Mis on niietamine, mis on käärimine? Püüdsin neile esmakordselt kuuldud sõnadele selgitust saada. Kindlasti sain ma ka ammendava vastuse. Paraku ei suurendanud mitte karvavõrdki üksikute mõistete sõnaseletus nähtud ilu, mis seintelt alla laskusid. Nii ei püüdnudki ma rohkem süveneda kangastelgedel toimuva üksikasjadesse ja lasin silmadel puhata nobedate näppude loomingul, mis värvide mitmekesisuses sobituvad nagu tellimise peale kõige paremal viisil raamatukogu laenutusruumi eestuppa. Alles viivuke hiljem peatusid silmad peene tööna valminud laualinikutel, käsitsi kootud kinnastel, sokkidel ja seinale riputatud kahel sviitril.

Kuigi suur puidust küünlajalg eristub oluliselt kõigest muust näitusel väljapandust, märkasin ma kummalisel kombel sellele tähelepanu pöörata ikkagi kõige viimasemas järjekorras. Ilmselt on põhjus selles, et meisterlikult valmistatud tarbeese õrnalt heegeldatud suurel linikul üksnes tõstis esile punast lauakatet. Küünlajala valmistaja on raamatukogu direktori abikaasa Mati.

Näitusel väljapandud käsitöö on valminud möödunud külma- ja lumerohke talve kestel. Näputööd harrastavad naised kogunesid talvekuudel regulaarselt Sindi sotsiaalmaja teisele korrusele, kus asuvad kangasteljed ja on muidu hea pikkadel pimedatel talveõhtutel kasulikult koos aega kulutada. Väga soovitav on näitust külastada ka neil, kel puudub muidu harjumus raamatukogu uksest sisse astuda. Täpselt samade esemetega näitust rohkem ei korrata, sest seintel rippuvad vaibad leiavad koha hoopiski põrandatel ja muud näputööd praktilise koha kellegi toas, seljas, käes või jalas – olenevalt käsitöö sihtotstarbest.