Eino-Jüri Laarmannil on uus ettevõtmine käsil

Pärnu Linnavolikogu liige Eino-Jüri Laarmann on Raeküla elanik aastast 1976 ja tema vaimu täidab pidev soov midagi kasulikku kodukandis korda saata. Kindlasti pole linnakodanikel veel ununenud nn Laarmanni sild üle vallikraavi, mis teenis rahvast ajutise paigaldusena hulk aastaid seni kuni ehitati kapitaalsem rajatis kahe kalda vahele. Tema nimega on seostunud mõnedki muud meeldejäävad teod, mis pikema mäluga inimestel niisama kergesti ei unune.

Eile keskpäeval Vambola tänava Riia maantee poolses otsas kohtudes rääkis tegude mees sellest, et vanaisadega juttu puhudes on juba korduvalt kõneldud Via Balticat Raeküla majadest lahutava metsistunud metsa hooldusraide vajadusest. „Linn pole siin oma kätt juba mitukümmend aastat külge pannud,“ ütles Laarmann ja oma väite kinnituseks osutas käega pikkadele jämedatüvelistele kaskedele, mis otse kraavi serval sirutavad oma latvasid ülejäänud metsaga samale kõrgusele. „Vaatame, kui palju meid pühapäeval Raeküla vanasse koolimajja koguneb ja mida siis otsustatakse,“ jätkas Laarmann selgitustega sellest, et kõik ei olene ainult temast – kuigi tööde alustamiseks on vajalikud kooskõlastused paberitel juba kenasti kirjas. Pärnu Linnavalitsuse heakorraspetsialisti koostatud metsa arenduskava järgi peaks Riia maantee ja Raeküla majade vahel olev mõnekümne meetri laiune metsariba saama muudetud metsapargiks. Linnal teadagi kõigi heade mõtete teostamiseks korraga raha ei jätku ja sellest siis ühiskondliku heategevuse mõte välja koorubki.

Laarmann tahaks esmalt soojendusena võtta käsile ca 1,9 ha suuruse tihniku, mis asub Raeküla koolimaja ja Vambola tänava vahel. Alustuseks tuleb metsaalust madalamast võserikust puhastada ja teha sihid või käigurajad sisse, et oksarisu hõlpsamini välja vedada. Suuri kasvavaid puidki peaks pargi kujundamisel harvendama. Kraavide servast peaks vähemalt meetri laiuselt ka suuri puid maha võtma, sest vastasel korral poleks mõeldav

ummistunud kraavide puhastamine, mis on samuti oluline tegevus, et liigvett ära juhtida. Kavatsuse kohaselt tahetakse täiendava müratõkke tekitamiseks istutada Riia maantee poolsesse serva kuusehekki.

*

Asjast huvitatutel palutakse tulla pühapäeval, 16. detsembril kell 11.00 Raeküla Vanakooli Keskusesse, kus saab juba täpsema ülevaate teostamist ootavatest töödest.