Õpid praegu Mainori Kõrgkoolis ärijuhtimist. Kas ärijuhtimise ja lipsudest seelikute valmimise vahel võib näha mingit seost?

Ärijuhtimise üheks lahutamatuks osaks pean loomingulist innovaatilisust, ilma milleta praeguses majanduskonkurentsis on raske edukas olla. Huumorivarjundiga idee koostada lipsudest seelikuid on üks lihtne näide originaalsete mõtete rakendumisest praktikas.

Veidi veidrana näiv võrdlus kujunes küsimuseks sellest, et oled majanduslikult loovalt tegutsenud juba gümnaasiumis õppimise ajal.

Sindi on minu kodulinnaks olnud juba seitse aastat. Kõige rohkem sidus mind siin Sindi Gümnaasium. Peale hariduse omandamise pakkus Sindi Gümnaasium väga palju väljakutseid ja ettevõtlikust. Mina isiklikult tegelesin õpilasfirmaga. Õpilasfirmast võib areneda väga palju ettevõtlikke noori. Seal on tööprotsess ideest kuni kauplemiseni välja. Õpilasfirmade laadad on hästi levinud nii Eesti kui ka välismaa mastaabis. Tänu koolile ja sponsoritele saime käia Taani ja Venemaa laatadel. Venemaa laat toimus Tuulas.

Kuuldavasti olite välisturgudel edukad.

Nende aastate jooksul tootsime mitmeid erinevaid tooteid: dekoratiivpadjad, markerid ja lipsudest seelikud. Lipsudest seelikud oli kõige inovaatilisem ja ökoloogilisem toode, mida müüsime. Loomulikult oli siis in taaskasutatavus nagu praegu. Kahju, et Eesti inimene on väga konservatiivne ja ei julge kanda teistmoodi riideid.

Millise muljega jäi Venemaa reis meelde?

Venemaa reis jäi eriti meelde. Laat toimus samadel kuupäevadel, kui Eestis oli "pronksöö". Pronksöö ajal olime me Tallinn-Moskva rongis. Loomulikult oli suur meediahuvi nii toodete kui ka Eestis toimuva kohta. Kui Eestis inimesed arvavad, et meie teed on viletsad, võin lohutuseks öelda, et Venemaal on olukord hullem.

Mida pead ikkagi peamiseks tõukeks ärimaailma sukeldumisel?

Tänu kooli majanduskallakule olen leidnud enda jaoks õige tee. Sindi Gümnaasium on väga arenev ja jätkusuutlik kool. Eeskätt just seepärast õpin praegu Mainori Kõrgkoolis ärijuhtimist.