Domino OI OÜ hoone ruumid on leidnud enne suurte  ümberehitustöde algust  heategevusliku rakenduse

Täna jätkati Urmas Elmi poolt algatatud tasuta riiete jagamist. Heatahtlikku tegevust toetab Domino OI OÜ ja paljud vabatahtlikud abilised.

Täna kella üheteist paiku Domino majja sisenedes lugesin huvi pärast inimesed kokku. Viiekümneni jõudes läks lugemine sassi. Maja perenaine ja Domino OI OÜ juhatusel liige Piret Pool ütles, et väljakuulutatud kella kümne asemel avati nii eile kui täna hommikul uksed juba tund aega varem, sest rahvas kogunes maja juurde väga varakult. Piret Pooli kirjeldusest selgus, et täna hommikul polevat esimestel tundidel olnud võimalk üldsegi laudade vahel liikuda, set inimesi oli sedavõrd palju. Järelikult võis tunglejaid olla mitu korda enam kui keskpäeva paiku. Eile võis külastajaid olla vabatahtlike hinnangul vähemalt poole tuhande ümber. „Algselt oli kavandatud riiete jagamist kella kolmeni, aga ega ma saanud inimesi hakata jõuga välja ajama,“ rääkis esimesest päevast Piret Pool, kes pääses koju alles pärast poolt viite ja arvas, et ega tänagi kergemini pääse.
Samasugust ettevõtmist soovitakse korrata lähema kuu-pooleteist pärast uuesti. Vahepeal kogutakse ja sorteeritakse. Midagi ei saa päris niisama kottidest välja puistata. Iga ese tuleb üle vaadata, et oleks puhas ja korras, sorteerida liikide järgi, uuesti pakendada, siis kohale toomise järel uuesti välja võtta ja laudadele valimiseks välja panna. Loomulikult ei jõua kõike üks inimene üksinda teha. Täna olid vabatahtlikena abiks Raivo Nažarov, Küllike Kuld ja Ülo Mitt, aga abiliste hulk on tegelikult palju suurem.

Piret Pool rääkis, et riideid ei tulda mitte üksnes saama, vaid soovitakse ka tuua. Sellepärast on saanud mõtteaineks kasutatud riiete korduvkasutusse suunamise keskuse loomine.

Samal teemal: