”Vastlapäev ja selle tähistamine on Sauga valla pikaajaliste traditsioonide tähistaevas üks populaarsemaid,” räägib Sauga Vallavalitsuse sporditöö spetsialist Tiiu Alliksalu. Spordielu korraldaja sõnul on vastlapäeval toimuvate tegevuste hulka alati kuulunud talvised spordialad ja nendega seonduvate vahendite kasutamine, kelgud, suusad. Käesoleval aastal lisandub tavapärastele talispordi elamustele esmakordselt koerterakendiga sõit. Selleks puhuks tuleb kohale koerterakendi sporti arendav perekond Reppo, kes Tori valla Võlli külas Kelgukoerte Rakendispordi Külastuskeskuse juures võimaldab sõita Balti tšempioni tiitlit omavate kelgukoertega.

Kõigile osavõtjatele pakutakse teed, vastlakukleid, hernesuppi ja ube. Suurettevõtmiseks kujuneb lumelinna ehitamine. Seni on end eelnevalt lumelinna ehitamisele registreerinud 5 võistkonda. Lumelinna ehitamiseks saab registreerida kuni 11. veebruarini telefonil 56 661 217 või elektronposti aadressil: tiiu@sauga.ee.

Käesoleva aasta vastlapäeva tähistamise üritusele on oma õla alla pnnud mitmed ettevõtted ja üksikisikud. Vastlapäeva ürituse peakorraldaja on Sauga Spordiklubi koostöös Sauga Vallavalitsuse ja volikoguga. Eraettevõtetest aitavad üritusele kaasa Lions Klubi, A&A Kinnisvara Hirvela elamurajoonist, Sauga Avatud Noortekeskus, perekond Ain ja Kersti Reppo Tori vallast.

Sauga Vallavalitsuse kaasabil on tänaseks rajatud suusarajad, kogupikkusega 4,5 kilomeetrit ja valgustatud liuväli, suurusega 30x70m, mille ühes nurgas töötab inimjõul käitatav jääkarussell. „Kõigi nende rajatiste valmimisele on kaasa aidanud Sauga Vabatahtlik Tuletõrjeselts eesotsas Kalle Vaargas´ega, samuti Sauga vallavolikogu liige Andres Mõis ja majandusnõunik Jüri Puust,” loetleb Alliksalu tänutundes aktiivseid spordirajatiste loomisele kaasaaitajaid.