Katus loob külmal ajal ilmastikuolude eest kaitsva soojema festivalisüdame koos kontsertide ja tantsuõhtute, välikohvikute, töötubade ja müügikohtadega. Samuti peaks see olema kasutatav filmide näitamiseks ja näituste eksponeerimiseks. Peale Jääfestivali kasutatakse kergkatust Pärnu Veefestivali ajal Vallikäärus. Nimetatud ala asub Pärnu kesklinnas Rüütli, Hommiku ja Pühavaimu tänaval.

Tähtajaks, 10. detsembriks laekus 13 võistlustööd kuni 30-aastastelt arhitektidelt ja kõik tööd tunnistati ka tingimustele vastavaks. Komisjon, mille töös osalesid Eesti Arhitektide Liidu arhitektid Peeter Pere ja Margus Maiste, Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon, Muinsuskaitseameti arhitektuurimälestiste peainspektor Thea Laidvere ning OÜ HelpiR/Turundustugi esindaja Piret Hallik-Sass, tunnistas konkursi kordaläinuks ning erinevaid huvitavaid lahendusi pakkuvaks. Põhjaliku arutelu tulemusel jõuti üksmeelsele otsusele anda preemiad järgnevatele töödele: Jäääär, Ajamuusika ning Caverna Magica.

Võidutööde pingerea avalikustamine ja autorite nimesid sisaldavate ümbrike pidulik avamine toimub 16. detsembril 2010 kell 19.00 Projektiruumis März, kus on ka arhitektuurikonkursi tööde näitus avatud kuni käesoleva nädala neljapäevani.

Võistluse peakorraldaja on Pärnu linn, kaaskorraldajad Eesti Arhitektide Liit, MTÜ Loomekeskus ja OÜ HelpiR/Turundustugi ning konkurss kuulutati välja Eesti Arhitektide Liidu poolt algatatud noore arhitekti võistluse raames.

Noore arhitekti võistlus on arhitektuursete kiirvõistluste sari noortele, kuni 30-aastastele arhitektidele ja arhitektuuritudengitele, et lihtsustada nende sisenemist erialasele tööpõllule. Viimaste aastate jooksul on tekkinud olukord, kus noortel arhitektidel on peale õpingute lõpetamist aina raskem konkureerida tööturul juba kogenud arhitektidega ja seetõttu reaalselt arhitektina tööle asuda. EAL soovib kiirvõistluste algatamise näol ja noori arhitekte kaasates leida omavalitsustes ette tulevatele päevakajalistele probleemidele kiireid ja alternatiivseid lahendeid. Võistlus on mõeldud Eesti arhitektkonna juurdekasvu loomiseks noorte arhitektide ja arhitektuuri üliõpilaste hulgast. Võistlused oleksid ka üheks vahendiks, kuidas siduda noor arhitekt EALiga

Samal teemal: