„Esimesel aastal kasutasime linnavalitsuse keldrit, kus meie käsutuses oli 4 tillukest remonditud tuba,” räägib noortekeskuse juhataja Helle Vent, kes on seda tööd vedanud algusestpeale. Alustati vaid ühe töötajaga juhataja ametikohal. Suurt abi osutasid keskuse avamisel Denis Ivanov ja ja Rauno Meidra, kelle eestvedamisel mööblit uuendati ja remonditi. Sellest ajast pärineb karaokekeskus, televiisor, videomagnetofon, 2 arvutit ja lauahoki. Kõikjal kimbutas kitsikus. Isegi koroonalaud ei mahtunud ära ja seda mängiti linnavalitsuse koridoris. Mäng oli väga populaarne vaatamata kitsastele oludele. Sõpruskohtumisel Paikuse noortekeskusega võitsid Sindi noored külalisi ülekaalukalt.

Et kohta rohkem noortepärasemaks muuta, korraldati grafiti konkurss, mille võitja Maksim Hitrovski sai preemiaks võimaluse trepi kõrval olevale seinale teha oma võidutöö. Kahe kuuga valmistati Ene Riso juhendamisel keskuse valvur Sinoke. Keskuse maskott peab praegugi usinasti valvuriametit.

Sageli kasutati seltsimaja ruume, kus toimusid diskorite koolitus ja konkurss. Noored ise viisid läbi breigikoolituse. Toimusid jalgsi- ja jalgrattamatkad.

„Juba sama aasta oktoobris saime suuremad ruumid endises raudteejaamas, mis oli noortele väga suur kingitus,” meenutab Vent möödunut sama tõtlikul tempol nagu ta on harjunud kõigil senistel nädalapäevadel toimekalt askeldama. Otseloomulikult viibis avamisel ka Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, kes Sindist võrsunud mehena on osalenud enamikel kodulinna tähtsamatel sündmustel. Uute võimaluste avanemise puhul kinkis supermodell Tiiu Kuik noortekeskusele biljardilaua, videokaamera ja suure tordi.

Praegu töötab Sindi Avatud Noortekeskuses 6 ringi. 2 töökohta on jagatud kolme töötaja vahel. Suur hulk vahendeid on saadud projektide kirjutamise abil, mis poleks võibolla kunagi teostunud ilma sponsorite rahadeta. Noorte tegemisi on alati toetanud linnavalitsus. Suursponsor on olnud Fein-Elast Estonia. Neid kahte soovib Helle Vent eriliselt nimepidi nimetada, sest nii linnapea Mati Mettus kui ka tunnustatud firma tippjuht Urmas Mägi tunnetavad noortega tehtava töö suurt tähtsust.

„Oleme ainus noortekeskus maakonnas, keda rahastati projekti Varaait raames, mille tulemusel saime kolmel aastal muusikaruumi vahendeid, mägimatka varustust ja 12m kõrguse ronimisseina,” tunneb Vent õigustatud heameelt saavutuste üle.

Sindi noored on tutvustanud oma keskust noortemessil sõpruslinnas Anjalankoskis.
4H liikmed osalevad igal suvel kaks kuud IFYE-na Euroopa riikides. Äsja saabus Luxenburgist Ahti Aruamäe. Igal aastal osaletakse 4H vabariiklikus laagris Jõulumäel ja piirkonnaüritustel.
Viiendat aastat harjutab iluvõimlemisring 40 lapsega, töötab muusikaring. Mägimatkaringi juhendaja Viljar Viik viis noortekeskuse logo Elbruse tippu. Kunstiringis tegeletakse väga erinevate tehnikatega. Sel aastal alustati arvutigraafikaringiga. Nüüdisaegset uut kunstiilmingut juhendab Sindi mees Heiko Kivila, kes on oma loominguga häid tulemusi saavutanud. Praegu saab kunstniku arvutigraafikaalase loomingu valikuga tutvuda järjekordsel näitusel Sindi Linnaraamatukogus, mis on siinsetele noortele heaks stiimuliks.

Traditsiooniliseks sündmuseks on saamas Sindi Skate, mida peetakse maakonna piires Pärnu kõrval üksnes veel Sindi linnas. Nimetamisväärne on samuti Sindis korraldatav maakonna iluvõimlemispidu. Sellest saavad noored suuri organiseerimiskogemusi.

Eelmisel aastal viidi läbi puuskultuuripäevad, kus paljud nooredki käe valgeks said. Selle aasta kõige omanäolisem üritus oli Briti Nõukogu Tulevikulinna Mäng, mis kestis kaks päeva. Üheskoos osalesid noored ja spetsialistid. Mängu tulemusel valmis viis ideed tuleviku Sindi jaoks.

Juubelipäeva väärikaks tähistamiseks avati pidulikult kiviraidur Arnold Metsmaa kingitud taies. Noortele esines Taavi Peterson.

Fotode autor: Helle Vent